У яєчному жовтку в два рази більше холестерину, ніж у фастфудій котлеті
- 07.11.2010 12:52
У яєчному жовтку в два рази більше холестерину, ніж у самій жирної фастфудовской котлеті.
Канадські вчені з Університету Західного Онтаріо опублікували дані досліджень, які доводять, що яєчні жовтки набагато шкідливіше будь фастфудовской їжі. У них міститься «кінська доза» холестерину, яку може витримати тільки організм абсолютно здорової людини.
Як підрахували канадці, в одному яєчному жовтку може міститися від 215 до 275 мг холестерину. Для порівняння, у сендвічі зі стандартною фастфудовской котлетою - максимум 150 мг. У той час як людям з проблемною серцево-судинною системою медики рекомендують обмежити добове споживання холестерину до 200 мг.
«Серед багатьох пацієнтів і деяких лікарів існує поширена помилка про нешкідливість курячих яєць. В останні роки вони стали надпопулярними завдяки ефективній рекламі », - говорить один з авторів дослідження професор Девід Спенс.
Дієтологи з Канади заявляють, що щодня їсти яйця можна тільки повністю здоровим людям. У всіх же інших такий раціон збільшує ризик розвитку хвороб серця і судин, а також діабету та інших недуг. До того ж серйозно загострюються вже наявні в наявності хвороби.
«Немає сумніву в тому, що яєчний білок є цінним джерелом високоякісного протеїну, - говорить професор Спенс. - У той же час яєчні жовтки не можна поглинати безконтрольно, не враховуючи таких чинників, як підвищений ризик виникнення серцево-судинних захворювань і генетичну схильність до серцевих нападів ».
Коментарі (0)
Другие новости:

- 30.09.2025 11:39

- 30.09.2025 10:55

- 29.09.2025 09:25
- 27.09.2025 19:38

- 27.09.2025 10:32

- 26.09.2025 11:33
- 23.09.2025 13:07

- 18.09.2025 21:48