Чи можна дитині морозиво?

- 04.11.2010 14:12
Чи можна дитині морозиво?

Чим дитині корисно морозиво?

Багато батьків ставляться до цих ласощів насторожено і навіть забороняють їсти його занадто часто. Мовляв, дитина простудиться, зіб'є апетит, недоотримає вітамінів або розтовстіє.

Пра-віль-но чи це? Насправді гарне морозиво дуже корисно і підходить для щоденного вживання абсолютній більшості хлопців. За край-ній ме-ре ле-том.

Справжнє, традиційне морозиво роблять із молока, вершків, цукру, яєць і різних натуральних добавок: какао, ванілі та деяких інших. Такий продукт містить до 20 амінокислот, 25 різних жирних кислот, вуглеводи, а також ферменти, вітаміни A, D, E і групи B, мінеральні речовини - кальцій, калій, залізо.

Всього виходить більше ста з'єднань, дуже необхідних зростаючому організму. Не можна забувати, що багато дітей споживають занадто мала кількість молочних продуктів і морозиво хоча б частково виправляє цю ситуацію.

За ступенем жирності морозиво ділять на три сорти: молочне, вершкове і пломбір.

1.Молочне містить не більше 6% жиру і до 16% цукру. Його калорійність близько 130 ккал, що менше, ніж у багатьох йогуртів.
2.У вершковому морозиві - від 8% до 10% жиру і 15% вуглеводів.
3.Саме жирне - пломбір, по 15% жиру і цукру, калорійність до 240 ккал.

 

Природно, дітям із зайвою вагою краще давати молочне морозиво, і то не кожен день. Протипоказаннями можуть стати деякі захворювання печінки, підшлункової залози, сазарний діабет, а також ангіна і простуда. У всіх випадках потрібно консультуватися з дитячим лікарем.

У той же час поживність морозива, ніжність і прохолода роблять його самим смачним ліками при носових кровотечах, після опреації на мигдалинах і відмінним засобом підняти настрій. Це стосується не тільки дітей, але і дорослих!

У ряді випадків морозиво може мати і дієтичними властивостями. Зараз випускають морозиво без цукру, діабетичне і пісне. Відмінний варіант - плодово-ягідне морозиво або "фруктовий лід". Воно не містить молочних жирів, виробляється, як правило, з натуральних соків, фруктових пюре й цукру.

Все вищесказане стосується тільки гарного морозива. На жаль, сьогодні багато виробників хитрують: замість соків і пюре використовують емульгатори та штучні ароматизатори.

Навіть молочне морозиво примудряються "покращувати", використовуючи замість вершків перероблені рослинні жири. Уникаючи штучних добавок можна самим покласти в звичайне молочне морозиво свежіве фрукти і ягоди.

Легка засвоюваність і приємний смак, висока калорійність і наявність корисних речовин роблять таке морозиво незамінним ліками для страждають на відсутність апетиту і видужуючих дітей.



Ключові слова: користь морозива

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини