Правила вступу 2011. Календар абітурієнта-2011.

- 01.11.2010 06:04
Правила вступу 2011. Календар абітурієнта-2011.

Міністерство освіти затвердило нові умови вступу до вищих навчальних закладів на 2011 рік. На абітурієнтів чекають три хвилі зарахування та електронна форма прийому документів.

Ті з абітурієнтів, хто закінчив школу в 2007 році чи раніше, зможуть самі обирати, здавати тестування або іспити. І якщо минулого року така норма поширювалася тільки на вступ до заочного і вечірнього відділення, то тепер - і на стаціонар.

Крім того, у нових правилах задекларовано три хвилі зарахування на бюджет: у перший, шостий і восьмий дні після закінчення прийому потрібних паперів.

Головна інтрига майбутньої кампанії - попередній електронний прийом документів - залишилася. Розробляти його принципи доручили безпосередньо вузам. Свої пояснення схеми електронного прийому документів вони повинні включити в умови прийому, які з'являться в середині листопада.

Ось ще чотири важливі моменти, які необхідно знати випускникам та їхнім батькам:

Сертифікати ЗНО (зовнішнього незалежного оцінювання)

Подавати документи у майбутньому році дозволили за минулорічною схемою: максимум до п'яти вузів і на три спеціальності в кожному з них. Таким чином, у абітурієнтів є 15 спроб. Вступники можуть подати сертифікати ЗНО, видані в 2011, а також у 2008, 2009 і 2010 роках. Мінімальний бал сертифіката залишився незмінним - 124, однак на деякі спеціальності на розсуд вузу він може становити і 170.

Довузівська підготовка

Вперше з часів запровадження правил вступу за сертифікатами ЗНО абітурієнти, які відвідували курси довузівської підготовки, отримають привілеї. До свого рейтингового балу слухачі курсів отримають, згідно з новими правилами, 20 бонусів. Однак додаткові бали за довузівську підготовку дадуть тільки в тому ВНЗ, де абітурієнт її проходив. При цьому сама підготовка повинна тривати не менше трьох місяців і щонайменше 150 аудиторних годин.

Додаткові бали та пільги

Переможців всеукраїнських олімпіад та конкурсу-захисту МАН позбавили права на першочерговий вступ. Тепер діти, які посіли 1-е місце, отримають до своїх конкурсних балів додаткові 50 балів, 2-е місце - 40 балів, 3-е місце - 30 балів. Вундеркінди зможуть користуватися належними пільгами лише на профільних спеціальностях.

Як і раніше, першими в списках на зарахування будуть пільговики. За новими умовами, це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, інваліди I і II груп та діти-інваліди до 18 років, чорнобильці, діти шахтарів, а також діти, чиї батьки загинули або стали інвалідами на вугледобувних підприємствах (у тому числі діти загиблих під час аварії на шахті ім. Засядька), діти військовослужбовців, загиблих при виконанні службових обов'язків.

Як будуть формувати списки

Основним джерелом інформації про формування списків на зарахування для абітурієнтів, як і в 2010-му, стане система "Конкурс". Незважаючи на її недосконалість та проблеми з сервером, МОН зобов'язало приймальні комісії передавати дані для "Конкурсу" щонайменше раз на добу.

У рейтинговому списку абітурієнти повинні розташуватися у такому порядку: вступники, зараховані поза конкурсом; вступники, рекомендовані до зарахування за результатами співбесіди; вступники, які беруть участь у загальному конкурсі.

Конкурсний бал, як і минулого року, буде складатися з суми балів ЗНО та середнього балу атестата, переведеного в 200-бальну систему.

Календар абітурієнта-2011

З 2 червня по 10 липня - тестування з усіх предметів ЗНО

1 липня починається прийом документів до вузів

До 22 липня розглядаються апеляції щодо ЗНО

22 липня закінчується прийом документів в абітурієнтів, які будуть здавати творчі конкурси

23 - 31 липня проводяться творчі конкурси та вступні іспити для тих, хто закінчив школу в 2007 році і раніше

31 липня завершується прийом документів

1 серпня вивішуються списки рекомендованих до зарахування до ВНЗ

6 серпня і 8 вересня - друга і третя хвиля формування списків рекомендованих до зарахування на бюджет

До 10 серпня приймальні комісії зараховують абітурієнтів, які пройшли на бюджет, до 25 серпня - на контракт

http://tsn.ua


Ключові слова: правила вступу до ВИШів 2011, т ерміни вступу

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Шахраї ошукали буковинців на суму майже 73 тисячі гривень протягом минулої доби 30 квітня двоє заявників стали жертвами шахрайських дій
- 01.05.2024 11:13
Україна заявила про часткове відступлення від Європейської Конвенції про права людини У заяві зазначено, що під час воєнного стану можливі обмеження
- 30.04.2024 15:29
На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та розповсюдженні наркотиків На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та
- 26.04.2024 10:53
Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23

Всі новини