Завершується виборча кампанія на місцевих виборах, які відбудуться у неділю.

- 29.10.2010 14:25
Завершується виборча кампанія на місцевих виборах, які відбудуться у неділю.

Виборча кампанія на перших місцевих виборах після приходу до влади Віктора Януковича і яка вперше відбувається за новим виборчим законом, проходила на тлі скарг опозиційних політичних сил на численні порушення, серед яких друкування зайвих бюлетенів, арешти, затримання та залякування кандидатів, а також підкуп виборців та використання чиновниками владних повноважень для впливу на результати виборів.

Окремі факти, безперечно, існують. Зокрема в Кіровоградській області один із районних керівників намагався шляхом застосування адмінресурсу вплинути на позицію виборців, після чого губернатор за дорученням президента відерагував, і цей чоловік вже не працює.

Юрій Мірошниченко - представник президента Януковича у Верховній Раді

Агітація після 12 години ночі вважатиметься незаконною, відтак з настанням "доби тиші" перед голосуванням забороняється поширення будь-яких агітаційних матеріалів, а також рекламувати партії та кандидатів у всіх засобах масової інформації.

Голосування почнеться в неділю 31 жовтня о 8 ранку і триватиме до 10 вечора.

Місцеві вибори мають показати, чи вдасться найбільшій у парламенті Партії регіонів зміцнити свої позиції і взяти під контроль органи місцевої влади у західних та центральних областях країни, де за Віктора Януковича на президентських виборах голосувала меншість електорату.

Оглядачі також зауважують на підвищеному інтересі політиків до контролю за місцевими органами влади, бо ті опікуються земельними питаннями, включно з орендою і продажем.

Згідно з останніми опитуваннями, проведеними Київським міжнародним інститутом соціології, за останні чотири місяці рейтинг президента Віктора Януковича впав майже на 10% і становить трохи менше 30%.

Влада називає порушення несистемними

Застосування адміністративного ресурсу, на що нарікали опозиційні сили, помітили за два дні до голосування і у владній Партії регіонів.

Однак депутат від тієї політичної сили Юрій Мірошниченко, який є представником президента Януковича у парламенті, визнавши сам факт, назвав те явище несистемним, тобто, таким, що, на його думку, не матиме суттєвого впливу на результати виборів.

"Окремі факти, безперечно, існують. Зокрема в Кіровоградській області один із районних керівників намагався шляхом застосування адмінресурсу вплинути на позицію виборців, після чого губернатор за дорученням президента відредагував, і цей чоловік вже не працює", - запевнив чільний представник команди Януковича.

Пан Мірошниченко також запевнив, що Партія регіонів ретельно вивчає факти друкування так званих фальшивих бюлетенів і сподівається, що вони не стануть підставою для фальсифікацій на місцевих виборах.

Кандидатів знімають і поновлюють

У місті Северодонецьк в Луганській області виборча комісія у четвер скасувала рішення про реєстрацію кандидатом у мери нинішнього міського голови Володимира Грицишина, який перебуває на посаді 6 років.

Згідно з рішенням ТВК, пана Грицишина зняли з реєстрації "за розповсюдження свідомо неправдивих відомостей про кандидатів".

У місті Кременчук рішенням суду поновили кандидата на посаду мера від партії "Батьківщина" Олега Бабаєва. Про це сказав сам кандидат, уточнивши, що таке рішення ухвалив Харківський окружний апеляційний суд.

Натомість голова територіальної виборчої комісії Кременчука Світлана Усенко повідомила, що до них документ ще не надходив, відповідно, ТВК не розглядала питання про поновлення кандидатури Олега Бабаєва як кандидата на поста мера Кременчука. Раніше ТВК зняла Бабаєва з виборів через порушення виборчих законів.

А один із кандидатів на посаду мера Сімферополя пройшов перевірку на детекторі брехні за присутності журналістів.

Проаналізувавши результати тестування, експерт-поліграфолог з Кримського центру детекції брехні повідомив, що кандидат успішно пройшов тест на поліграфі.

Міжнародним спостерігачам – всі умови

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко запевнив, що міжнародним спостерігачам забезпечили "відкритий режим роботи".

"Ми організували роботу таким чином, аби забезпечити найбільш відкритий, ефективний режим роботи тих, хто приїхав до України, аби переконатися, що вибори проходять вільно і справедливо", - сказав пан Грищенко і висловив сподівання на те, що спостерігачі будуть об‘єктивними.

Источник: ВВС


Ключові слова: коли закічнується агітація до виборів 31 жовтня 2010

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини