Щури хот-дог не їдять

- 29.10.2010 11:26
Щури хот-дог не їдять

Газета "Комсомольська правда" вирішила провести незвичайний експеримент над їжею, закупленої у столичних ресторанах швидкого харчування. Журналісти перевіряють, як псуються гамбургери і хот-доги, що зберігаються без холодильника.

На десятий день експерименту продукти виглядають точно так само, як у день покупки. Але, мабуть, їх поживні якості все-таки зіпсувалися: доторкатися до їжі відмовилася навіть щур.

На експеримент журналістів надихнула американська фотохудожниця з Нью-Йорка Саллі Девіс. Вона захотіла відобразити на фотографії, як псується їжа. Для цього жінка купила дитячий обід "Хеппі Міл" в ресторані McDonalds і стала чекати, коли їжа протухне. Але за півроку гамбургер і картопля фрі не змінилися, на них не з'явилося ні цвілі, ні гнилі.

18 жовтня журналісти закупили фастфуд: картоплю з "Крихітки-картоплі", гамбургер з McDonalds, гострі крильця з "Ростікс" і хот-дог з "Стардогс". Всі продукти вони поклали в редакційному буфеті і встановили там відеокамеру, щоб за процесом гниття можна було спостерігати онлайн. Крім того, два дні тому кореспондент газети для більшої переконливості експерименту зробила домашній гамбургер з натуральних продуктів і додала його до фастфуду.

За десять днів їжа з ресторанів зовні не змінилася. При цьому домашній гамбургер всього за два дні почав пліснявіти. "Незіпсовані" продукти запропонували з'їсти щурі. Тварина один раз вкусила "крихту-картоплю", але тут же передумав. У результаті щур так і не з'їв нічого із запропонованого.

Експерти пояснили це тим, що, хоч їжа з фастфуду навіть через десять днів зовні виглядає нормально, всередині вона змінюється "невідомим способом". "Згадаймо сучасне стерилізоване молоко, воно не кисне - прогоркает. Такі ж навіть біологам незрозумілі процеси зараз відбуваються і в цьому фастфуді. Він настільки напханий різними консервантами і антибіотиками, що навіть цвіль і бактерії не можуть його розкласти", - розповів газеті відомий агроном, біолог Михайло Воробйов.

За його словами, процес псування хоч і замаскований, але його результати не менш шкідливі, ніж у натуральних продуктів. "Сосиски ось до цих пір червонувато-рожевого кольору. Його дають нітрати. У залежаних продуктах вони перетворюються на отруту", - зазначив біолог. Він додав, що без холодильника в продуктах утворюються "невідомі речовини", які нікому не варто їсти.

Нагадаємо, що це не перший експеримент, який проводиться над московським фастфудом. У 2008 році журналіст-доброволець два тижні їв тільки в ресторанах швидкого харчування. У результаті він поправився на 5 кілограм. З'ясувалося, що з кожним днем насититися цією їжею стає все складніше, організм вимагає більшого. Відзначалася важкість у шлунку відразу після їжі і голод через дві години після рясного перекушування.

Через два тижні фастфуд-дієти доброволець виявив, що його самопочуття значно погіршилося. Він став набирати вагу - 5 кілограм за 2 тижні. З'явилася задишка, почали боліти ноги. На десятий день почалися проблеми з травленням, в роті з'явився постійний неприємний присмак. До нього додалися напади ріжучих болів у шлунку. На 12-й день смакові рецептори перестали сприймати прянощі та добавки, притупився смак. Плюс до цього, у нього з'явилися мігрені і метеозалежність. Працездатність впала найсильніше, а відчуття сонливості і слабкості стало супроводжувати його постійно.

На думку лікарів-дієтологів, в цьому і є секрет привабливості ресторанів швидкого харчування. З точки зору харчової цінності фастфуд - це неповноцінна їжа, в якій відсутні багато вітаміни і мікроелементи, необхідні нашому організму. Тому людина, навіть щільно пообідавши в точці швидкого харчування, може все одно відчувати почуття голоду. Організм буквально отруюється такою їжею, кажуть лікарі. Крім того, обсмажена у великій кількості олії, тобто у фритюрі, картопля містить в собі велику кількість канцерогенів. Ризик отримати будь-яке онкологічне захворювання зростає багаторазово.

Фастфуд не только вреден, но и приводит к умственной отсталости

Чим шкідливі Фаст-фуд і копченості?

 



Ключові слова: якійсть хот-догів, експертизи

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини