Як підвищити імунітет? Поради

- 26.10.2010 15:00
Як  підвищити імунітет? Поради

Піднімаємо імунітет: як заощадити на носових хустках і ліках

Починати піклуватися про те, щоб в організму вистачило сил впоратися з усіма «принадами» осінньо-зимового сезону - від застуди до нудьги, потрібно вже зараз.

Ще до того, як з носа потечуть струмки, а в горлі почне дерти, організм починає подавати нам сигнали, що з ним не все гаразд, потрібно лише слухати своє тіло. На те, що імунній системі загрожує «збій» вказують наступні ознаки:

- Блідість
- Депресивні настрої
- Постійне відчуття втоми
- Нездатність сконцентруватися
- Постійні головні, м'язові або суглобові болі
- Герпесних висипання
- Поява грибка.

9 способів зміцнення захисних сил організму

Існує цілий ряд факторів, які негативно впливають на наш імунітет. У цьому списку алкоголь, куріння, неправильне харчування, нестача сну, стреси, прийом медикаментів, що містять кортизол, і частий прийом антибіотиків. Ось що допоможе змінити ситуацію на краще.

Ехінацея пурпурна

Прийом препаратів, що містять ехінацею (ми свідомо не наводимо ніяких конкретних назв - в будь-якій аптеці є, з чого вибрати), - це не разова акція. Приймати їх потрібно обов'язково курсом протягом 4-6 тижнів. Таким чином можна підвищити кількість лейкоцитів (ця група білих кров'яних тілець відповідає за «упіймання" збудників хвороб в крові). Зверніть увагу на протипоказання до застосування - це індивідуальна непереносимість, прогресуючі аутоімунні захворювання, туберкульоз, лейкоз. Якщо ви вагітні або годуєте грудьми, не приймайте препарат до обговорення цього питання з лікарем. Уважно читайте інструкції - у різних медикаментів список протипоказань може відрізнятися.

Сон

Сон «відповідає» і за красу, і за здоров'я. Людина, яка не висипається, не тільки не може, наприклад, розлучитися із зайвою вагою, але і більше за інших схильний до простудних захворювань. Можливо, в цьому випадку тілу просто не вистачає часу на те, щоб провести всі «ремонтні» роботи. Нагадаємо, що фаза регенерації, коли організм віддає всі сили на своє відновлення, починається приблизно о 9 вечора. А «пік» працездатності імунної системи припадає на годину ночі, так що укладатися в ліжко треба все-таки раніше.

Секс

Під час статевого акту організм вступає в досить тісний контакт з безліччю чужих мікробів, таким чином «тренується» імунна система. Дослідження, проведене швейцарськими медиками, показало, що концентрація захисних «Клітин-убивць» в крові після оргазму подвоюється. Крім того, при заняттях сексом «на регулярній основі» (приблизно 2-3 рази на тиждень) підвищується концентрація антитіл в слині.

Рух

Доведено, що фізична активність протягом 20-30 хвилин значно збільшує вироблення «клітин-убивць», в тому числі і B-лімфацітов, які відповідають за виробництво антитіл. Оптимальний режим: 3 рази на тиждень, на свіжому повітрі. Це може бути що завгодно - від скандинавської ходьби зі спеціальними палицями, нагадують лижні, до бігу підтюпцем або звичайної прогулянки енергійним кроком. Важливо дотримати баланс і не викладатися на 200%, доводячи себе до знемоги, бо в цьому випадку ви отримаєте прямо протилежний ефект у вигляді зниження імунітету!

Сауна, баня, контрастний душ

Перепад температур в ході водних процедур позитивно впливає на імунітет. Вибирайте будь-який з варіантів:

- Контрастний душ (мінімум 5 разів на тиждень) - завжди починайте його з гарячої води! Через 10-15 секунд перемикайте кран на холодну воду. Ще через 10-15 секунд - знову включайте гарячу і повторюйте цей цикл три рази.
- Відвідання сауни або лазні (1-2 рази на тиждень) - з обов'язковим обливанням прохолодною (холодною водою в кінці). Додайте до цих процедур самомасаж жорсткою щіткою або махровим рушником (напрямок рухів тільки знизу вгору). Але пам'ятайте, що цей метод спрацює, якщо ви будете використовувати його довше, ніж 3 місяці.

Різноманітне харчування

Ваш раціон ні в якому разі не повинен бути одноманітним, включайте в нього овочі, фрукти, цільнозернові (хліб і пластівці, наприклад) і кисломолочні продукти (бажано натуральні - без додавання цукру, крохмалю, консервантів, загусників і покращувачів смаку). При відсутності проблем з шлунково-кишкового тракту, зверніть особливу увагу на гострий, пахучий, що володіє антибактеріальними властивостями ... ні, не часник - а імбир.

Вода

При нестачі рідини в організмі, кров стає густою, в'язкою і тече повільніше звичайного. Через це до місця призначення «спізнюються» не тільки гормони і живильні речовини, але й захисні клітини. Необхідний мінімум 1, 5 - 2 літра чистої негазованої води, якщо немає протипоказань (хвороби нирок, підвищений кров'яний тиск, серцеві захворювання - в цьому випадку необхідна консультація лікаря).

Промивання носа

Ось-ось почнеться опалювальний сезон - і повітря в приміщеннях стане настільки сухим, що почнуть страждати слизові оболонки носа, стаючи все більш доступними для вірусів і бактерій. Візьміть за правило повернувшись додому промивати ніс і час від часу використовувати будь-які спреї для носа, що містять морську воду, щоб впоратися з «засухою».

Більше задоволення!

Вчені ще не до кінця розуміють, як саме функціонує імунна система, але результати досліджень говорять про те, що гарний настрій та оптимізм - запорука її відмінної роботи. Добродушні жарти в хорошій компанії, легкий флірт і інші речі, що приносять радість, здатні не тільки вплинути на якість нашого життя, але і зміцнити імунітет.

Будьте здорові!


Ключові слова: підвищити імунітет засоби

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини