Як швидко і просто переконвертувати відеофайл

- 19.10.2010 10:14
Як швидко і просто переконвертувати відеофайл

Як швидко і просто сконвертувати відеофайл

Існує море програм і сервісів для такої, здавалося б, простої операції, як конвертація відео. Чи не конвертування з налаштуванням опцій для тих, хто дуже багато в цьому розуміє, а простий «перегін» з одного формату в іншій - зі збереженням настройок оригінального файлу без ручного виставлення темряви різних опцій.  про кілька таких сервісів, але на ділі вони виявилися марні. Як же бути?

Сервіси  Media Convert и EncodeIt, про які йде мова, в реальному житті виявилися безсилі, коли справа дійшла до дуже конкретного конвертації відео.

Завдання було поставлене таке: є кілька файлів у форматі mp4 з роздільною здатністю 944х532. Необхідно було перегнати їх в avi, причому із збереженням всіх настройок і якості оригінального файлу, і зробити це максимально просто - без кастомізації параметрів в принципі. Завдання начебто нескладна, але в реальності виявилася вкрай скрутною. По-перше, два сервіси, про які йшла мова вище, виявилися нежиттєздатними. Перший - з причини непрацюючого сервера (таке буває, мабуть, не часто, але сталося саме тоді, коли він був дуже потрібний) і великої кількості налаштувань. Другий не підходив через свою «мобільної» специфіки і недоліків, про які ми розповіли у статті - зокрема, зовсім не хотілося завантажувати великі файли, щоб потім отримати повідомлення про те, що вони не підтримуються.

Тоді на допомогу прийшов Google, який у відповідь на запит «online video converter» видав масу посилань.

Перший пункт - №1 Free Online video converter (наразі сайт OnlineVideoConverter.com не працює  Ось стаття про те, що сталося з сайтом 

Другий кандидат - MovAvi online convert - виглядав досить простим, але чимось нагадав файлообмінники кшталт Rapidshare або iFolder, тобто потрібно чекати в черзі близько 6 годин, перш ніж файл буде милостиво сконвертовані. Або заплатити гроші і зробити це поза чергою. Такий варіант теж був відзначити.

Втретє удача посміхнулася нам усі 32 зуби - сервіс Convert. Files виявився саме тим, що потрібно. По-перше, він до неймовірного простий: вам потрібно лише вибрати файл на диску, а сервіс сам встановить параметри і формати як вихідного, так і кінцевого файлу, без вашої участі. Кінцевий можна вибрати і з 10 інших форматів (якщо говорити про відео) - або навіть просто вирізати звукову доріжку. По-друге, сервіс може сповістити по електронній пошті про момент завершення конвертації і в листі запропонувати пряме посилання на скачування. І все це - без банерів і без очікувань. Обмеження на розмір одного файлу - 150 МБ.

Необхідний mp4 файл буквально за пару хвилин був завантажений на високій швидкості в Convert.Files, ще стільки ж часу зайняла конвертація - а вивантаження, на жаль (та, завжди є ложка дьогтю) швидкістю не порадувала - в середньому це приблизно 40-60 КБ / сек . Тобто ролик довжиною в 32 МБ буде завантажуватися до вас близько 12 хвилин. Але - отриманий avi в точності відповідав високій якості вихідного ролика і, отже, Convert.Files тест на працездатність пройшов і може бути рекомендований до використання.

Але будь-яку справу треба доробляти до кінця. Тому ми вирішили подивитися, які ще сервіси можна використовувати в разі недоступності Convert.Files. І, може бути, є щось краще, приміром, з більш високою швидкістю завантаження файлів. Просто йдемо далі по знайденому списку.

Наступним стоїть  Media Converter - він теж досить простий, конвертація і завантаження / розвантаження файлу повзуть з середньою швидкістю, але через те, що цей конвертер дуже сильно псує якість відео (до появи квадратиків), зберігаючи дозвіл оригіналу (тим не менше!) , він автоматом отримує червону картку.

Передостаннім на першій сторінці пошуку Google варто  2conv. com. Він також дуже простий - досить вказати файл на жорсткому диску (або посилання в Інтернеті), і файл завантажиться на сервер зі швидкістю приблизно в 200 Кб / сек. Після цього його тип буде автоматично визначений, і вам запропонують вибрати формат вихідного файлу. На відміну від Convert.Files тут є вибір дозволу і якості відео, але форматів предустановок дуже мало - всього два, Windows DivX і iPod. Можна залишити варіант default і натиснути на кнопку Next, після чого файл буде конвертований, і його можна буде завантажити. За результатами приходимо до висновку, що робить це 2conv.com нітрохи не гірше Convert.Files. Висока якість і дозвіл вихідного файлу були збережені повністю, і результати візуально ідентичні. Вивантажується на комп'ютер з тією ж швидкістю - у середньому 40 КБ / сек. Мінуси 2conv - часткова платність. Безкоштовно можна конвертувати до 10 файлів в день, обсяг кожного файлу не повинен перевищувати 100 МБ. Треба більше - платіть.

Vidconverter, останній сервер на першій сторінці запиту, виявився неіснуючим - мабуть, хтось не проплатив домен.

Підіб'ємо підсумки. Абсолютним переможцем у цьому заїзді виявився сервіс Convert.Files завдяки зручності, простоті і якості роботи, а також величезної кількості підтримуваних форматів файлів: у списку є не тільки відео, але й документи, і презентації, і навіть електронні книги. Така велика кількість наводить на думку присвятити цьому сервісу окремий огляд - можливо, незабаром ми до нього повернемося.

Приз за друге місце дістається 2Conv. com, який не піднявся вище хіба що через бідність підтримуваних форматів вихідних відеофайлів. Третє місце не дістається нікому - інші сервіси для розв'язання задачі «максимальне просте конвертування відеофайлу з повною відповідністю якості оригіналу» не підійшли.


Ключові слова: як поміняти формат відео?

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини