Як лікувати дітей від гриппу та застуди

- 11.10.2010 08:55
Як лікувати дітей від гриппу та застуди

Як лікувати дітей від грипу
Основна умова для одужання-рясне пиття. Дитині старшого віку вже можна дохідливо пояснити, маляті давайте пити по чайній ложечці як наймога частіше

Варто зазначити, що дуже важливі для організму людини спокій і відпочинок під час хвороби. Укласти дитини не виходить? Зовсім маленького непосиду можна затримати в ліжечку, читаючи їй улюблені книжки або граючи в пальчикові ігри, лежачи поруч з ним. А дитині постарше поясніть, що чим спокійніше він буде лежати, тим швидше одужає. Забезпечте йому олівці, альбоіи, настільні ігри, якими можна грати лежачи або напівсидячи.

Основна умова для одужання-рясне пиття. Дитині старшого віку вже можна дохідливо пояснити, маляті давайте пити по чайній ложечці часто.

Чим більше п'є дитина, тим швидше вийде з організму інтоксикація. Для того, щоб упевнитися, що саме на грип хворіє ваша дитина, варто здати аналіз крові, який покаже наявність запалення в організмі. Таким чином ви вбережете чадо від необгрунтованого прийому антибіотиків.

Народні рецепти при грипі:

Напій з шипшини. Сухі ягоди шипшини потовкти. На 1 літр холодної води використовувати 5 столових ложок ягід. Поставити на вогонь, прокип'ятити 10 хвилин. Настояти, закутавши, 8-10 годин, процідити. Пити з ранку по 1 склянці через кожні 2-3 години протягом доби. Можна пити і з медом, варенням, цукром. Бажано пити відвар шипшини протягом тижня, поступово зменшуючи кількість прийомів.

Липа з калиною. Приготувати суміш, використовуючи наступні співвідношення: квіти липи - 1 частина, плоди калини - 1 частина. 2 столові ложки суміші розвести 2 склянками окропу. Кип'ятити 5-10 хвилин, процідити. Пити гарячим на ніч по 1-2 чашки.

Малина звичайна. Використовується як в різних зборах, так і окремо. Сік малини з цукром - гарний освіжаючий напій при високій температурі. Настій сухих плодів. 1 столову ложку плодів заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин. Пити по склянці гарячого настою 2 рази на день.

Липа з малиною. Приготувати суміш з рівного співвідношення плодів малини і квіток липи. Столову ложку суміші заварити склянкою окропу, настояти 20 хвилин, процідити. Пити по склянці гарячого настою на ніч як потогінний.

Малина з медом. 1 ст. ложка меду, 1 ст. ложка шипшини, 1 ст. ложка малини, 1 ст. ложка смородини, залити 100 мл окропу. Витримати 15 хвилин. Пити 3 рази по 1 / 2 склянки перед їжею.

Прополіс (бджолиний клей). Шматочок прополісу величиною з половинку горошини дитині треба жувати і тримати в роті, зрідка перекидаючи язиком з одного боку на іншу, на ніч закласти за щоку. Засіб не підходить для маленьких дітей.

Ялицева масло. При грипі, ГРЗ, ГРВІ, запаленні легень, бронхітах і інших простудних захворюваннях (особливо у дітей) застосовують ялицеве масло, поєднуючи втирання при масажі з інгаляціями (потрібна консультація лікаря про алергіях у вашої дитини).

Втирають масло в комірцеву зону спини, груди, роблять масаж стоп по рефлекторних зонах 4-5 разів протягом доби через 5-6 годин. Після кожної процедури обгорнули хворого компресним папером, надягають йому вовняні шкарпетки, накривають теплою ковдрою і дають пити потогінний настій із збору трав. При інгаляціях в емальовану каструлю з окропом додають 3-4 краплі олії і вдихають лікувальні пари, накривши голову рушником. При нежиті можна закапати по одній краплі масла в кожну ніздрю. Ялицева масло знімає і напади сильного кашлю. Чисте масло закопується з піпетки на корінь язика по 3-5 крапель вранці і ввечері.

Редька чорна (використовується при кашлі як загальнозміцнюючий засіб). Сиру редьку промити, вирізати в ній углуубленіе, в яке помістити трохи меду. Коли лунка наповниться соком-давати цей сік пити дитині.

Промивання носа: зробіть дуже слабкий розчин води з сіллю (бажано морської). Використовуючи ємність з "носиком" можна промивати ніс дитині. (Підходить для дітей після 8 років).

Полоскання горла - підходять різні відвари трав, можливо водою з сіллю крапля йоду. Для дітей від 8-9 років.

Часник з медом. Суміш натертого часнику з натуральним медом у співвідношенні 1:1 (приймають на ніч їдальню 1 / 4 ложки суміші, запиваючи кип'яченою водою).

Гаряче молоко з медом і вершковим маслом-пів склянки цього старовинно кошти

При використанні народних методів необхідно пам'ятати, що ці заходи повинні проводитися щодня і тривало, це повинен бути спосіб життя.

Додаткові заходи

1. Туалет носа: мити 2 рази на день передніх відділів носа з милом. При цьому механічно видаляються чужорідні структури, що потрапили в порожнину носа з повітрям.

2. Полоскання горла розчинами марганцівки, фурациліну, соди, ромашки.

3. Промивання порожнини носа настоєм цибулі з медом (цукром) за допомогою піпетки. Рецепт настою: 3 столові ложки дрібно нарізаного лука залити 50 мл теплої води, додати 1 / 2 чайної ложки меду (цукру), настояти протягом 30 хвилин.

4. Змащування слизової носа масляним настоєм часнику з цибулею. Рецепт настою: рослинну олію в скляному посуді витримується 30-40 хвилин в киплячій воді. 3-4 зубчики часнику і 1 / 4 цибулі дрібно нарізати, залити охолодженим приготованим маслом. Суміш настоюється протягом 2 годин і проціджують.

5. Інгаляції протягом 2-3 хвилин по ковдрою над парою (разом з мамою): - у ємність налити води, закип'ятити, додати сушені трави для інгаляції або краплі настоянки евкаліпта. Милі батьки! Не пошкодуйте 700-800 грн. і купіть електричний інгалятор для всієї вашої родини! Пара крапель цибульного соку, розведених в 5 мл води, поміщених в інгалятор робота інгалятора протягом 5 хвилин 3 рази в день, і швидке одужання гарантоване!

6. При відсутності температури - теплі ножні ванни з гірчицею протягом 5-10 хв., Після чого стопи розтираються будь-якої розігріваючої маззю.

 

Загальнозміцнюючі заходи:

Додатково необхідно приймати аскорбінову кислоту, часник, цибулю під час прийому їжі. Продумайте для дитини дієту, багату овочами.


Ключові слова: Як лікувати дітей, як лікувати від гриппу, при застуді

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини