Ціна на квартири у Києві навесні 2011-го впаде до $ 10 тис. за однокімнатну

- 06.10.2010 10:26
Ціна на квартири у Києві навесні 2011-го впаде до $ 10 тис. за однокімнатну

Вже зараз можна купити «двушку» в столиці тисяч так за $ 50-60. А в 2011 році, як прогнозують експерти, ринок нерухомості чекає глибокий застій: у людей просто немає грошей.

За місяць купили тільки 65 квартир: «Попиту немає. Продавці будуть змушені знижувати вартість », - переконаний експерт однієї з провідних консалтингових компаній Павло Мельник.

І як приклад навів таку статистику: «У травні в столиці продали 65 квартир. А два роки тому збували 2,5-4 тис.. Надалі, судячи з усього, ситуація буде тільки погіршуватися. Раніше покупців житла активно кредитували. Попит був підкріплений не заробітки, а потенційними очікуваннями. Зацікавлені сторони (наприклад, рієлтори) твердили, що нерухомість весь час буде дорожчати.

Тепер ніхто не зможе сказати точно, скільки житла придбано в кредит. Чотири з п'яти квартир купували в розстрочку, здебільшого для перепродажу. Уявіть, у вас десять квартир. Потрібно оплачувати комунальні послуги, прибирати. Житло, яке пустує кілька років, - це завжди мінус для його вартості. До того ж нерухомість знаходиться в заставі банку. Щоб розрахуватися з боргами, її потрібно продати. Ні покупців - доведеться віддавати за безцінь ».

Зараз в ходу не тільки продуктовий бартер. Народ знову активно обмінюється квартирами. За більш пристойний варіант обіцяють доплату або, знову-таки, цілий ряд корисних послуг.

«Давай $ 10 тисяч доплати, і хоч завтра можеш переїхати в мою двокімнатну, а мені віддай свою однокімнатну з євроремонтом», - запропонував днями знайомий.

«ВВ» промоніторили цілий ряд форумів. Як виявилося, охочі поліпшити свої житлові умови «в навантаження» до старої квартирі пропонують і мотоцикл, і земельну ділянку десь по Одеській трасі, і навіть мікроавтобус відомої фірми. Що ж, змінюватися так мінятися, раз із грошима туго. Тим часом експерти ринку нерухомості прогнозують, що не за горами і її розпродаж.

«Рано чи пізно почнеться ситуація ДНС -« гроші потрібні терміново ». Тоді масово продавати квартири, і ціни впадуть. Коли цю мить настане, точно передбачити неможливо. Припускаю, навесні 2011-го. Ціна в Києві впаде до $ 10 тис. за однокімнатну », - зазначив пан Мельник.

Фахівець пояснив, що платоспроможність покупців залежить від їх доходів. Тобто для того, щоб накопичити на покупку даху над головою, прийнятним вважається термін у п'ять років. А сім'я киян, на його думку, за цей час здатна зібрати не більше $ 10 тис. За країні доходи ще нижче, в середньому 3900 грн. на місяць на сім'ю. Відповідно, у регіонах ціни впадуть ще більше.

«В обласних центрах квартиру оцінюють в 70% від вартості подібної в столиці. У маленьких містах - в 40%. Отже, вартість квадратних метрів у Полтаві чи Львові знизиться до $ 7 тис. У райцентрі до $ 4 тис. По селах будинки, побудовані 50-60 років тому, вже продають по $ 400 », - додав Мельник.

Не виключено, що багато хто з городян змушені будуть погодитися на такий малобюджетний варіант і переїхати в село. Щоб вижити під час другої хвилі кризи.

Фінансування програми будівництва доступного житла в Україні в 2010 році було скорочено у два рази. Про це заявив міністр регіонального розвитку та будівництва України Володимир Яцуба. За його словами, у зв'язку із секвестром (урізанням витрат) держбюджету із передбаченої суми понад 1 мільярд гривень виділять тільки половину. І зроблять ці кошти не раніше ніж через два місяці.

Джерело: Фото - В. Гольдштейн, для ZAN


Ключові слова: ціна на житло 2011

Коментарі (2)
Роман | 02.06.2011
м.Рівне, квартири впали сильно в 2 рази так що думаю, Король говорить правду але не в таких маштабахЮ впадуть квартири але не так сильно!

Максим | 14.04.2011
Людмила Король, за матерілами domik.net/ - вже весна 2011 і де квартири по !) тис?))) Знову підманули))) Вам би журналюгам тільки [CENZORED]!

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини