Антибактеріальне мило провокує рак та безпліддя

- 04.10.2010 14:23
Антибактеріальне мило провокує рак та безпліддя

Антибактеріальне мило провокує рак безпліддя. Багатьом людям навіть і невтямки, що мило може бути шкідливим.

Антибактеріальне мило зараз дуже популярно. Його показують по телевізору, його можна побачити чи не в кожній третій ванною. А чи справді воно виправдовує свою ціну, і чи правильно те, що написано на упаковці? Спробуємо розібратися.

Виробники наполегливо нас "просвіщають": "активний захист", "захисні плівки" і т. п. вже набридли своїм миготінням на екранах. Але до цих пір науково не доведено, що антибактеріальне мило чимось краще звичайного.

У більшості випадків антибактеріальні властивості мила пояснюються домішкою в ньому триклозану (для рідкого мила) або триклокарбан (для кускових сортів).

Триклозан був вперше синтезований в 1965 році. Принцип його дії грунтується на тому, що він блокує роботу ферменту, який бере участь у створенні бактеріальної стінки. Стінка не утворюється, і бактерії залишаються без захисту. Проблема полягає в тому, що триклозан не вибирає, на які бактерії йому впливати. У результаті "під роздачу" потрапляють і цілком нешкідливі, навіть корисні бактерії. Без цих бактерій шкіра стає вразливою. А багато хвороботворних мікроорганізмів вміють адаптуватися до впливу цієї речовини. Крім того, у деяких людей триклозан викликає алергію. Є результати досліджень, в яких говориться, що триклозан може стати причиною порушення гормонального фону у людини.

Триклокарбан так само небезпечний для ендокринної системи організму людини. Його нещодавні випробування на лабораторних тваринах виявили, що він може стати причиною виникнення різних фізичних відхилень, а також порушень репродуктивної здатності і навіть виникнення ракових пухлин.

Обидва компоненти погано змиваються і з шкіри можуть потрапляти на їжу і посуд.

І незважаючи на все це, антибактеріальне мило коштує набагато дорожче звичайного. Звідки ж береться попит на нього? Ну, ось, наприклад, мені набагато спокійніше користуватися таким "супермилом", навіть якщо воно таким не є. І я такий не один. Багатьом людям навіть і невтямки, що мило може бути шкідливим. Адже всіх нас з дитинства вчили мити руки з милом приходячи з вулиці, перед їжею і т. д.

Якщо і ви теж не можете повністю відмовитися від використання "супермена", то наступні рекомендації спеціально для вас:

* Мийте цим милом тільки руки;
* Не тримайте руки намиленим більше 20-ти секунд;
* Утримуйтеся від постійного використання цього мила;
* Прагніть обмежувати побутове застосування засобів, що містять триклозан або трілокарбан;
* Добре змивайте залишки засобів, що містять ці компоненти;
* Будьте здорові.

Таке мило дуже корисно застосовувати як метод дезінфекції при порізах, саднах, забиті місця і т. п. Можна покласти біля раковини два різних шматки мила і використовувати їх у різних випадках.

Як бачимо, засоби, що містять антибактеріальні компоненти, можуть бути і корисні, і шкідливі. Все залежить від застосування. У будь-якому випадку, як використовувати антибактеріальне мило і використовувати його взагалі, вирішувати повинні ви самі. Ця стаття написана виключно з метою проінформувати вас, повідомляє "shcolajizni".
 


Ключові слова: користь антибактерыального мила, мыло

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини