В Чернівцях презентували Міст, що поєднує минуле з сучасним та уяву з реальністю

- 01.10.2010 15:23
В Чернівцях презентували Міст, що поєднує минуле з сучасним та уяву з реальністю

Дещо незвичний формат виставки запропонували шанувальникам мистецтва та відвідувачам Чернівецького художнього музею Ольга та Олексій Карлови разом із австрійським художником Йоханнесом Добнером. 29 жовтня саме в стінах кращого музею Чернівців вони презентували спільний мистецький міжнародний проект під символічною назвою «Міст». Виставка складається з двох частин, кожна з яких експонована в окремій виставковій залі. Одна з них присвячена Чернівцям, інша – урбаністичним мотивам старовинних австрійських містечок.
Символічність поняття «МІСТ» вражає своєю різносторонністю та багатозмістовністю. Безумовно, це стосується й цього проекту. Міст авторів виставки поєднує Чернівці із Австрією, минуле та сучасне, образотворче мистецтво та поезію, уяву та реальність. Це - міст між культурами та людьми, що завжди і в усі часи був актуальним для нашого міста.
Мистецький дует Ольги та Олексія Карлових сформувався у Санкт-Петербургській Академії мистецтв ім. І. Рєпіна, в якій молоді чернівецькі художники навчалися протягом 1974-1981 рр. Після закінчення престижного мистецького закладу подружжя повернулося до рідного міста, де плідно працювало та працює в галузі графіки.


Основною темою графічних творів Карлових є Чернівці. Не можна не віділити надзвичайно виразні роботи Олексія, в яких віддзеркалені немов би в інших вимірах перлини чернівецької архітектури – унівеситет, театр та ратуша. Ніжністю та любов’ю до рідного міста вирізняються барельєфи Ольги, що змушують по-іншому побачити вже добре знайомі міські пейзажі. Особливу увагу привертають роботи, виконані мішаною технікою, де на одному полотні гармонійно співіснують акварель та поезія, або цікавим є поєднання різних матеріалів.
Окрім цього, Ольга та Олексій налагодили культурні зв’язки із Австрією та кількома іншими європейськими країнами, де відбулося кілька їхніх персональних та колективних виставок. Найцікавішим з міжнародних проектів був цикл поїздок до регіону Вахау в 2008 – 2010 рр., що розташований у Ніжній Австрії. Там подружжя працювало над відтворенням у своїх графічних роботах урбаністичних мотивів старовинних історичних містечок цього мальовничого краю Європи.


Йоханнес Добнер народився в 1954 р. у нижньоавстрійському місті Санкт-Пьольтен, а зараз мешкає у м. Кремс цього ж регіону. Основною тематикою робіт австрійського митця є історична архітектура і природа рідного регіону. Працює художник переважно в техніках олівця, кольорових олівців, акварелі, а також використовує мішані техніки.
Герр Йоганнес є членом мистецької спілки «Кремсевський гурток». Протягом багатьох активних років творчої праці художник експонував власні роботи у багатьох містах Австрії та інших європейських країн. Родзинкою його частини виставки є роботи, де він відтворив Чернівці, в яких ніколи не був, але які є надзвичайно яскравими, життєрадісними та добре знайомими, ніби автор неодноразово відвідував наше місто.
Виставка експонується до 25 жовтня, тому у чернівчан та гостей міста є прекрасна нагода відвідати її під час святкування Дня міста цими вихідними.

Альберт Комарі,
старший науковий співробітник
Чернівецького художнього музею




Ключові слова: Ольга та Олексій Карлови, Карлови, Карловы, Йоханнес Добнер

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини