Які страхові компанії в Україні найбільш клієнтоорієнтовані?

- 23.09.2010 12:26
Які страхові компанії в Україні найбільш клієнтоорієнтовані?

Визначені найбільш клієнтоорієнтовані компаніі у сфері страхування майна

Як повідомили Платиновій Буковині у рейтинговому агентстві «Кредит-Рейтинг», було підведено підсумки дослідження «Найбільш клієнтоорієнтовані страхові компанії у сфері страхування майна», яке проводилося з метою підвищення поінформованості потенційних страхувальників про найбільш типові умови страхових договорів для полегшення процесу вибору страхової компанії. За результатами був створений ренкінг клієнтоорієнтованості та визначені компанії, які пропонують найбільш вигідні для страхувальників умови.
В процесі дослідження було проаналізовано страхові продукти 21 ризикової компанії. Збір інформації для порівняння умов страхових продуктів різних компаній проводився за допомогою анкетування страховиків, які висловили готовність взяти участь у дослідженні. Достовірність отриманої інформації перевірялася шляхом зіставлення її з даними відкритих джерел, а також за допомогою аналізу умов страхування, які пропонуються компаніями потенційним страхувальникам в процесі проведення попередніх переговорів.
Найбільш клієнтоорієнтованими компаніями в страхуванні майна виявилися: страхове товариство «Іллічівське» (1-а позиція), СК «Аско-Донбас Північний» (2-а позиція) і компанія «ВУСО» (3-я позиція). Вони продемонстрували лояльну тарифну політику, мінімум обмежень на суми виплат за застрахованим майном, прозору процедуру врегулювання страхових випадків, а також передбачили в умовах страхування низку додаткових послуг.
Агентство відзначило наявність досить великого числа обмежень за договорами страхування. Перелік різних видів безумовних виключень, що зустрічаються в договорах компаній, складається із 39 пунктів. До числа найбільш поширених входять: порушення правил пожежної безпеки, використання майна в несправному стані або не за призначенням, псування майна тваринами, проведення ремонтно-будівельних робіт в застрахованому приміщенні, природне осідання нового будинку. Крім цього, існує ще низка обмежень, що стосуються умов зберігання та наявності документів на майно, яке знаходиться в квартирі, а також ліміти на різні види виплат.
За словами директора Департаменту розвитку методології та перспективних досліджень агентства «Кредит-Рейтинг» Диляри Мустафаєвої, на даний момент у більшості пересічних громадян вибір страхової компанії викликає певні ускладнення. Це пов'язано як з недостатньою прозорістю ринку в цілому, так і з відсутністю у потенційних клієнтів страхових компаній практичного досвіду аналізу умов договорів страхування. При укладанні договору, клієнти орієнтуються в основному на тариф і недостатньо уважно вивчають умови страхування. З цієї причини, в процесі дії договору, вони дуже часто не дотримуються всіх умов, при настанні страхової події порушують процедуру врегулювання, а в результаті, при виникненні обґрунтованих проблем із отриманням страхового відшкодування, пред'являють претензії до страхової компанії.
Агентство має намір продовжувати практику аналізу клієнтоорієнтованості страхових компаній і сподівається на збільшення числа учасників дослідження в майбутньому. Це дозволить надавати страхувальникам більш повну інформацію про умови страхування, що існують на ринку, що зрештою сприятиме зміцненню довіри страхувальників і розвитку вітчизняного страхового ринку.

Повні результати дослідження наведені на сайті агентства. Крім даного, агентством було проведено подібні дослідження за такими видами страхування, як: автострахування, страхування життя та медичне страхування.

Агентство «Кредит-Рейтинг» працює на українському ринку з 2001 року і спеціалізується на визначенні кредитних рейтингів за національною шкалою. Крім цього, агентство здійснює різноманітні дослідження прозорості учасників фінансового ринку України, а для пересічних споживачів розробило рейтинги надійності банківських вкладів і рейтинги надійності страхових компаній.


Ключові слова: рейтинг страхових компаній

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини