Продукти для гарного сну.

- 14.09.2010 16:10
Продукти для гарного сну.

Вчені пропонують список продуктів для гарного сну
Іноді важко швидко заснути, яким би виснаженим ви себе не відчували. Якщо ви ставитеся до тих людей, які не люблять приймати снодійне і хочуть знайти йому більш натуральну заміну, то найпростіше в даному випадку - поміняти особливості харчування.

Виключаючи продукти, які не дають вам заснути, і замінюючи їх їжею, що сприяє здоровому сну, ви нарешті зможете повноцінно виспатися.

Виключити ці продукті, і до вас повернеться сон

Навіть якщо ви п'єте подвійний мокко та їсте булочку з шоколадом вдень, увечері вам все одно буде дуже важко заснути міцним здоровим сном.

"Кофеїн і містять цукор продукти можуть збити ваші природні біоритми", - пояснює Естер Б. Хорн, дипломований дієтолог Нью-Йорка. "Здорово, напевно, якщо ви всю ніч готуєтеся до відповідального заходу, але так ви лише перешкоджаєте хорошому здорового сну».

Час виведення кофеїну з організму в кожної людини різна. У деяких цей процес може тривати добу, тому їм потрібно вживати лише одну чашку кави або чаю вранці. А інші можуть випити еспресо після обіду і потім відмінно спати всю ніч. «Це дійсно залежить від людини і того, як його печінка засвоює кофеїн», - говорить Хорн.

Недолік цукру також не сприяє швидкому засипанню ввечері. «Сахар на якийсь час додасть вам бадьорості, але потім ви відчуєте його різку нестачу і« згорить »протягом години», - пояснює Хорн. «А вранці можете прокинутися на кілька годин пізніше через гіпоглікемії, що тільки ускладнить проблему».

ПРОДУКТИ, ЯКІ ДОПОМАГАЮТЬ добре виспатися

Деякі продукти сприяють здоровому сну. Тому якщо хочете спати всю ніч, не прокидаючись, включіть в свій раціон наступні види їжі.

ІНДИКИ

«Індичка багата триптофаном - амінокислотою, яка допомагає забезпечити спокійний глибокий сон. Сам триптофан не приспали вас », - говорить Хорн. Він допомагає мозку виробляти серотонін - нейромедіатор, який необхідний для сну і розслаблення, а також мелатонін - нейрогормонів, який нещодавно отримав популярність як снодійне.

Картопляне пюре

Не дивлячись на зневагу, видаєте прихильниками Руху за низький вміст вуглеводів, картопля має низьким глікемічним індексом - показником впливу продуктів харчування після їх вживання на рівень цукру в крові. Батат і картопля - це коренеплоди, які не зможуть сильно збільшити рівень цукру і здатні навіть допомогти усунути кислоти, які блокують триптофан. Тому для гарного сну готуйте собі пюре з додаванням знежиреного молока або сколотин.

Банан

Банани - природне снодійне, оскільки вони містять мелатонін і триптофан, перетворюються у серотонін, які допомагають вам заснути. «Мелатонін - гормон, який сигналізує мозку, що організму пора лягати спати», - пояснює Хорн. Плюс, ці кремоподібні фрукти містять магній - мінерал відомий тим, що розслабляє м'язи і позбавляє від фізичного та розумового напруження.

МОЛОКО

Роками матері давали дітям тепле молоко перед сном. «Тепле молоко також є багатим джерелом триптофану, який надає заспокійливу дію і допомагає організму розслабитися», - говорить Хорн. Однак будьте уважні: «поєднання індички і молока може призвести до підвищеного газоутворення», - говорить Хорн. «Краще не намагайтеся таке пробувати, особливо якщо ви недавно зав'язали нові стосунки!»

Вівсянка

Вівсянка не тільки зігріє ваш животик, але з-за високого вмісту клітковини подарує вам відчуття задоволення перед сном. Тарілка з свіжоприготованою кашею - також добре джерело мелатоніну. У вівсянку можна додати тепле молоко, і тоді ви засне ще швидше.

МІНЕРАЛЬНІ ДОБАВКИ, ЯКІ ДОПОМОЖУТЬ вам заснути

Якщо більше нічого не допомагає, можна приймати мінеральні добавки, що сприяють засипанню і здоровому сну без будь-яких побічних ефектів.

Хорн рекомендує приймати наступні добавки:

Кальцій 500мг-800мг

Магній 400 мг

Інозит (вітамін В6) 2000 мг

«Альтернативою магнію у добавках може стати ванна з сіллю Епсом перед сном, і тоді мінерал буде надходити в організм через шкіру», - говорить Хорн. «Додайте дві кружки солі в теплу ванну і посидьте в ній протягом 15 хвилин. Як же ви прекрасні! »

Зміна раціону, вживання добавок та прийняття ванни - легкі і натуральні способи забезпечити собі здоровий сон на всю ніч.


Ключові слова: продукти снодійні, що заважає сну

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини