Віктор Янукович відкрив Національний Сорочинський ярмарок

- 18.08.2010 12:14
Віктор Янукович відкрив Національний Сорочинський ярмарок

Президент Украъни взяв участь в урочистостях з нагоди відкриття Національного Сорочинського ярмарку, що проходить у селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області, повідомляє Прес-служба Президента України

Відкриваючи дійство, Президент традиційно звернувся до присутніх:

"Дорогі жителі Полтавщини, шановні учасники та відвідувачі ярмарку!

Щиро вітаю Вас із відкриттям цього радісного, яскравого, непересічного свята. Сорочинський ярмарок став візитівкою не лише Полтавщини, а й України.

Ярмаркують в Україні з початку XVI століття, та Сорочинський ярмарок був і залишається неповторним і колоритним. Щороку сюди з’їжджаються гості з усього світу, аби познайомитися з українськими народними промислами, звичаями та обрядами, а також здобутками сучасного промислового та аграрного виробництва. Лише справжнім господарям, мудрим та досвідченим до снаги створити все те, що представлено на ярмарку: від потужної техніки до знаменитих опішнянських глечиків, неповторних вишиванок і решетилівських килимів.

Переконаний у тому, що участь провідних підприємств України в Сорочинському ярмарку дозволить розширити їхні ділові стосунки з партнерами в усьому світі. Адже саме тут, у Великих Сорочинцях, упродовж багатьох років укладаються вигідні угоди, підписуються контракти, розширюється міжнародне співробітництво.

Унікальність ярмарку ще й у тому, що тут можна познайомитися і з особливостями національних традицій інших народів, адже гості також представляють свої експозиції. Завдяки творчим зусиллям та натхненню організаторів продовжуються і збагачуються невичерпні народні традиції, донесені до всього людства великим письменником зі світовим ім’ям Миколою Гоголем.

Цього року проведення Сорочинського ярмарку присвячене 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. Та перемога, яку принесли нам ветерани на нашу землю, ніколи не буде забута. Тому в цей рік – Рік ветеранів ми робимо їм низький уклін і велику подяку. Це дуже символічно і для нас, і для нашого покоління, і для майбутніх поколінь. Адже наші славетні воїни не лише відвоювали мир та спокій для прийдешніх поколінь, а й зберегли національні та культурні традиції рідної землі.

Сьогодні Сорочинський ярмарок вкотре дає нам чудову нагоду оцінити власні здобутки, а також показати нашим закордонним гостям можливості промислового, аграрного, торговельного та туристичного секторів економіки як Полтавщини, так і усієї України. У такій життєрадісній, сердечній та щирій атмосфері закладається підґрунтя тісної співпраці у діловій сфері, відроджуються споконвічні традиції та примножуються культурні надбання. Приємно усвідомлювати, що нам є чим пишатися.

За короткий період нам вдалося спрямувати економіку країни на шлях поступового, але впевненого розвитку. Зростає реальний сектор економіки, стабілізується ситуація у фінансовій та соціальній сфері. Влада почала працювати.

Зокрема, за перше півріччя реальний валовий внутрішній продукт зріс на 6,3%. Показник інфляції тримається на рівні нижчому, ніж планувалося - за півроку він склав 3,3 % при річному прогнозі 13,1%. Виробництво у промисловому секторі зросло на 12%, а у сільському господарстві – майже на 3,5%.

Такі позитивні зрушення вселяють надію, без якої ми з вами не можемо жити, надію на покращення життя наших людей, добробуту громадян України вже у найближчому майбутньому.

Переконаний, що наші надбання у соціально-економічній, культурній, мистецькій і духовній сферах сприятимуть зміцненню авторитету України на міжнародній арені. Сподіваюся, що заходи, подібні до сьогоднішнього, сприятимуть зміцненню ділових контактів та розширенню перспектив міжнародної співпраці.

Приємно відзначити, що Полтавщина займає достойне місце серед інших областей у відродженні економіки, вирішенні соціальних питань, розвитку культури і духовності. Ваш регіон в числі перших за показниками зростання промислового виробництва, обсягів реалізованої продукції. Завдяки цьому успішно вирішуються питання погашення заборгованості із заробітної плати, що нагромаджувалася протягом попередніх років, скорочується безробіття. Крім того, незважаючи на непрості погодні умови, трудівники Полтавщини зібрали непоганий, як для цього року, врожай ранніх зернових – 1,3 млн. тонн. при середній урожайності 23,3 центнери з гектара".

"Шановні друзі! Впевнений, що лише спільними зусиллями ми зможемо зрушити з місця та поступово вирішити весь той вал проблем, що роками накопичувався в нашій державі. Тож бажаю організаторам, учасникам, гостям ярмарку невичерпної життєвої енергії, нових трудових звершень, добробуту і достатку в родинах.

Нехай цей ярмарок подарує кожному щось цікаве і неповторне. Вдалого та доброго ярмаркування!", - побажав Віктор Янукович учасникам та гостям ярмарку.

Президент також оглянув виставки експозицій майстрів декоративно-прикладного мистецтва, промислові виставкові експозиції, зокрема, Японії, Узбекистану, Литви, Китаю.


Ключові слова: Сорочинський ярмарок, Сорочинская ярмарка

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини