Як правильно обрати кавун? Поради
- 10.08.2010 09:13
Перш за все, рекомендуємо не купувати кавуни і дині з пошкодженою шкіркою.
Хімічні речовини, які потрапляють з підлоги, з асфальту через тріщини або надбітий кавун, можуть викликати при споживанні даного продукту отруєння.
Однозначно краще купувати цілі кавуни або дині, ніж їхні половинки, а також не просити розрізати кавун для перевірки самим продавцем. Це вбереже вас від отруєнь.
Основний принцип правильного вибору кавуна є природне дозрівання плоду.
Найбільш оптимальний варіант - кавуни, зібрані в сезон свого природного дозрівання на полях і грядках, з мінімальним використанням хімічних препаратів - пестицидів і нітратів, які є прискорювачами зростання і дозрівання культур. Ознаки природного дозрівання: наявність сухого хвостика, жовтого боку, на якому дозріває плід, а також дзвінкий звук при постукуванні по плоду.
Важливо, щоб продавець міг надати документи, які підтверджують, що продукція пройшла лабораторні дослідження і не містить нітрати і пестициди понад дозволених норм.
Коментарі (0)
Другие новости:

- 05.09.2025 09:32

- 03.09.2025 09:27
- 01.09.2025 11:10

- 01.09.2025 10:06

- 01.09.2025 09:07

- 31.08.2025 10:51
- 30.08.2025 14:33

- 30.08.2025 14:27