На посаду начальника ДКП «Чернівціводоканал» призначено працівника правоохоронних органів

- 19.02.2009 09:43
На посаду начальника ДКП «Чернівціводоканал» призначено працівника правоохоронних органів

З посади начальника ДКП «Чернівціводоканал» з 18 лютого звільнений Михайло Крайс у зв’язку із закінченням строку дії трудового контракту. На посаду начальника цього підприємства призначений Дмитро Чикановський, з яким укладено трудовий контракт терміном на один рік.

Новий начальник ДКП «Чернівціводоканал» Дмитро Чикановський, 1961 р.н, за освітою юрист, з 1982 року працював у правоохоронних органах, з 1998 року – в управлінні податкової міліції ДПА в Чернівецькій області, в Організаційно-розпорядчому секторі. Обіймав посади першого заступника начальника ДПІ у м.Чернівцях, першого заступника начальника управління податкової міліції ДПА в Чернівецькій області. Має також досвід роботи в Головному управлінні МНСУ в Чернівецькій області.

Депутат міськради від БЮТ Михайло Крайс попрацював на посаді керівника водоканалу лише рік. При вступі на посаду він обіцяв зробити водоканал прибутковим підприємством, домогтися економічно обґрунтованих тарифів на його послуги, зменшити енергоспоживання та необліковані витрати води.
 
За цей рік тарифи на послуги водоканалу у місті підвищувалися тричі – тариф для населення зріс на 42%, для інших споживачів - на 75%. Завдяки переоснащенню виробництва споживання електроенергії зменшилося на 4,5%. Це передбачало, що до кінця року підприємство вийде на 12% рентабельності та отримає 5,7 млн грн прибутку.
 
Однак, незважаючи на значні кошти, вкладені у ремонт мереж та насосних станцій, втрати води на підприємстві у минулому році не зменшилися, а навпаки зросли – з 43,3% у 2007 році до 46,1% при нормативі 32,24%. Це при тому, що кількість витоків значно зменшилася, що свідчить про збільшення втрат переважно за рахунок необлікованого споживання води.
З серпня у водоканалу вперше з’явилася заборгованість за спожиту електроенергію, яка до 1 лютого цього року зросла до 3,3 млн грн. За результатами фінансово-економічної діяльності у 2008 році доходи підприємства зросли лише на 7 млн грн, а збитки склали 9 млн грн.
10 лютого цього року міськвиконком визнав фінансово-економічний стан підприємства незадовільним, а діяльність керівництва щодо забезпечення беззбиткової роботи підприємства недостатньою.
Михайло Крайс погодився з оцінкою виконкому і визнав, що ситуація на водоканалі потребує кардинальних заходів. У своєму звільненні він не вбачає жодних інших причин, окрім господарських. Крайс вважає, що за рік він зробив усе, що міг, а як керівник отримав дуже корисний досвід.
Виконком розробив і затвердив план першочергових заходів, які мають вивести підприємство з кризового стану. Для реалізації цих заходів створено робочу групу на чолі з директором департаменту житлово-комунального господарства Олександром Шумейком.
Першочерговим завданням робочої групи та нового керівника водоканалу є зменшення витрат води та аналіз її споживання у кожному мікрорайоні міста, зменшення її собівартості, налагодження обліку виробництва і споживання води на кожній із насосних станцій, збільшення у добовому обсязі споживання води частки більш дешевої води, яку виробляють станції прутського водозабору та зменшення споживання більш вартісної дністровської води.

Джерело: http://zik.com.ua


Ключові слова: Чернівціводоканал, посада начальника

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини