Як охолодити квартиру (кімнату) у спеку?

- 03.08.2010 09:46
Як охолодити квартиру (кімнату) у спеку?

Тим, у кого немає вдома кондиціонера, у спеку доводиться несолодко, особливо якщо немає можливості вибратися до водойми або провести кілька годин у прохолодному торговому центрі, кафе або кінотеатрі.

Від покупки кондиціонера утримує страх переохолодження - прикладів підхопили застуду в літню спеку від неправильного використання кондиціонерів завжди вистачає. Також зазвичай неактуальні кондиціонери для тих, хто живе в орендованих квартирах або планує найближчим часом квартиру змінити.

Однак кондиціонери з'явилися порівняно недавно, а спека - дуже давно. Народна мудрість накопичила поради для зниження температури в звичайній міській квартирі. Отже, рейтинг рад для досягнення прохолоди в квартирі:

Заклейте вікна спеціальної сонцезахисної плівкою з відбиваючим ефектом.

Така плівка продається в будівельних магазинах, іноді у відділах побутової хімії, відділах «Товари для дому» і т.п. Вартість 150-200 рублів, однієї упаковки вистачить, щоб заклеїти два вікна. Така плівка відображає і світло, і тепло.

Якщо плівки немає під рукою, можна скористатися харчової фольгою або купити пакувальну дзеркальну плівку у продавців квітів. Вся процедура займе наклейки не більше півгодини, а квартира відразу стане набагато комфортніше.

Ми звикли відкривати вікна в жарку погоду, однак при температурі вище 30 градусів це не актуально, ми тільки впускаємо гаряче повітря в квартиру. Днем вікна краще закривати, особливо якщо вони виходять на один бік і немає можливості влаштувати протяг. Провітрювати квартиру оптимально вночі.

Якщо у вас у ванній горячіе рушникосушки, то вони значно підвищують температуру у ванній кімнаті й у всій квартирі. Оберніть рушникосушки фольгою, і ви зможете знизити температуру на кілька градусів.

Найчастіше розпорошувати воду в повітря і на штори. Приберіть килими і частіше протирайте підлоги дуже холодною водою.

Заморозьте лід у морозилці великими шматками, наприклад у пластикових контейнерах. Ставте лід в тарілках перед вентилятором. Вентилятор буде ганяти не гаряче повітря, а охолодженим. Ефект слабенького, але все ж кондиціонера. Таким чином можна використовувати і пляшки із замороженою водою.

Намагайтеся як можна менше готувати на плиті, особливо в духовій шафі, так як це відразу підвищує температуру на кухні. Готуйте більше холодних страв - салатів, закусок, окрошки. Переважно готувати в мікрохвильовій печі. Частіше включайте витяжку, навіть коли не готуєте, через неї йде нагріте повітря.

Носіть будинку як можна менше одягу і тільки найлегшу, тонку, з натуральних матеріалів. Мочіть одяг водою з пульверизатора.

Звичайно, всі ці поради не здатні охолодити квартиру так, як це зробить кондиціонер, виставлений на 19 градусів, але, ми сподіваємося, при мінімальних тимчасових витратах вони зроблять ваше перебування будинку значно більш приємним.


Ключові слова: як знизити температуру повітря у помешканні

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та розповсюдженні наркотиків На Вижниччині судитимуть прикарпатця, обвинувачуваного у зберіганні та
- 26.04.2024 10:53
Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58

Всі новини