Як охолодити квартиру (кімнату) у спеку?

- 03.08.2010 09:46
Як охолодити квартиру (кімнату) у спеку?

Тим, у кого немає вдома кондиціонера, у спеку доводиться несолодко, особливо якщо немає можливості вибратися до водойми або провести кілька годин у прохолодному торговому центрі, кафе або кінотеатрі.

Від покупки кондиціонера утримує страх переохолодження - прикладів підхопили застуду в літню спеку від неправильного використання кондиціонерів завжди вистачає. Також зазвичай неактуальні кондиціонери для тих, хто живе в орендованих квартирах або планує найближчим часом квартиру змінити.

Однак кондиціонери з'явилися порівняно недавно, а спека - дуже давно. Народна мудрість накопичила поради для зниження температури в звичайній міській квартирі. Отже, рейтинг рад для досягнення прохолоди в квартирі:

Заклейте вікна спеціальної сонцезахисної плівкою з відбиваючим ефектом.

Така плівка продається в будівельних магазинах, іноді у відділах побутової хімії, відділах «Товари для дому» і т.п. Вартість 150-200 рублів, однієї упаковки вистачить, щоб заклеїти два вікна. Така плівка відображає і світло, і тепло.

Якщо плівки немає під рукою, можна скористатися харчової фольгою або купити пакувальну дзеркальну плівку у продавців квітів. Вся процедура займе наклейки не більше півгодини, а квартира відразу стане набагато комфортніше.

Ми звикли відкривати вікна в жарку погоду, однак при температурі вище 30 градусів це не актуально, ми тільки впускаємо гаряче повітря в квартиру. Днем вікна краще закривати, особливо якщо вони виходять на один бік і немає можливості влаштувати протяг. Провітрювати квартиру оптимально вночі.

Якщо у вас у ванній горячіе рушникосушки, то вони значно підвищують температуру у ванній кімнаті й у всій квартирі. Оберніть рушникосушки фольгою, і ви зможете знизити температуру на кілька градусів.

Найчастіше розпорошувати воду в повітря і на штори. Приберіть килими і частіше протирайте підлоги дуже холодною водою.

Заморозьте лід у морозилці великими шматками, наприклад у пластикових контейнерах. Ставте лід в тарілках перед вентилятором. Вентилятор буде ганяти не гаряче повітря, а охолодженим. Ефект слабенького, але все ж кондиціонера. Таким чином можна використовувати і пляшки із замороженою водою.

Намагайтеся як можна менше готувати на плиті, особливо в духовій шафі, так як це відразу підвищує температуру на кухні. Готуйте більше холодних страв - салатів, закусок, окрошки. Переважно готувати в мікрохвильовій печі. Частіше включайте витяжку, навіть коли не готуєте, через неї йде нагріте повітря.

Носіть будинку як можна менше одягу і тільки найлегшу, тонку, з натуральних матеріалів. Мочіть одяг водою з пульверизатора.

Звичайно, всі ці поради не здатні охолодити квартиру так, як це зробить кондиціонер, виставлений на 19 градусів, але, ми сподіваємося, при мінімальних тимчасових витратах вони зроблять ваше перебування будинку значно більш приємним.


Ключові слова: як знизити температуру повітря у помешканні

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини