На Буковині більше не проводять досліди!

- 31.07.2010 18:14
На Буковині більше не проводять досліди!

Загадкова фраза керівника ОДА: "Буковина - лабораторія Європи регіонів" зникла з офіційного сайту Чернівецької ОДА.

На головній сторінці сайта  Обласної державної адміністрації  Чернівецької області oda.cv.ua пропала загадкова фраза "Буковина - лабораторія Європи регіонів".

Як я вже зазначав, незрозуміло, про що йшла мова - чи то про партію регіонів в Україні, чи то про те, що Буковина - регіон Європи. Але, варто тут відмітити, Буковина регіон України. А якщо йдеться про партію Регіонів України, то не вистачає лапок у фразі, або написання назви партії  з великої літери.

Як я писав,  бути регіоном - місцем для лабораторії то хіба цікаво? Не зрозуміло, хто проводив експерименти над Буковиною?

До слова скажу, що слово лабораторія означає (за словником) : "Спеціальне приміщення, обладнане для проведення експериментів, дослідів, випробувань і т. ін.  Спеціалізована установа або відділ установи, де проводяться експерименти, досліди, випробування тощо"(Джерело). Маю бажання запитати - а над ким (чим) на Буковині проводілися досліди?

Старий дизайн:

 

 

 

Новий дизайн:

 

 

 

Я знайшов два позначення на сайті ОДА - але вони мені особисто не зрозумілі...

2007 рік:

Завершилося чергове опитування відвідувачів сайту ОДА. Цього разу вивчалась громадська думка щодо проблеми, над вирішенням якої останнім часом активно працює обласна державна адміністрація - відпрацювання на Буковині нових механізмів європейської інтеграції.
56 % респондентів вважають, що "для цього є всі передумови", ще 22 % впевнені, що "саме цим шляхом треба йти". Не бачать потреби у тому, щоб Буковина стала своєрідною "лабораторією" для відпрацювання нових механізмів євроінтеграції 4 % користувачів сайту, майже 3 % респондентів - байдуже, а 15 % схильні вважати, що "з цього нічого не вийде". Отже, переважна більшість (78%) відвідувачів сайту впевнені, що Буковина може (і має!) стати "лабораторією Європи регіонів".
Дане дослідження громадської думки не є репрезентативним.
Сьогодні користувачі сайту мають змогу висловитись з проблеми, яка на часі: проведення в області Всеукраїнської акції "Зелений паросток майбутнього" і ініціативи голови ОДА під гаслом "Посади своє дерево". Питання звучить так: "Що треба зробити, аби Буковина насправді відповідала статусу "Зелена Буковина?", і респондентам запропоновані варіанти відповіді - "не смітити", "прибирати", "кожному посадити дерево", в справі озеленення краю "об'єднати зусилля влади і громади", "нічого не треба робити", бо край і так зелений, і, як завжди, варіант для скептиків - "нічого не вдасться зробити".
Підсумки не репрезентативного Інтернет - дослідження громадської думки будуть підбиті наприкінці квітня.


2008 рік: 11.07.2008

Буковина має місію інтегратора ідей і реальних механізмів співпраці України з Євросоюзом

На цьому наголосив у вітальному слові до учасників Першого міжнародного інвестиційного форуму «Буковина інвестиційна» голова Чернівецької облдержадміністрації Володимир Куліш, зупинившись у своєму виступі на унікальній історії краю, побудованій на ідеології створення на Буковині так званої «міні-моделі Європи». «Сьогодні область гідно представлена в єврорегіоні «Верхній Прут», не так давно Чернівеччина єдина з регіонів України запрошена до солідного європейського співтовариства «Альпи-Адріатика», ми маємо добре налагоджені взаємини з партнерами з Німеччини, Румунії і Франції в рамках проекту «Чотири регіони для Європи», динамічно розвиваються стосунки з Польщею», - наголосив Володимир Куліш, підкресливши, що «не випадково ми обрали для себе гасло «Буковина - лабораторія Європи регіонів».
Керівник виконавчої влади краю акцентував увагу учасників форуму на тому, чим приваблива Буковина, які її особливості, пріоритети краю і як ми самі позиціонуємо себе. Він наголосив, що в Чернівецькій області, не дивлячись на політичні перипетії в країні, «існує порозуміння, злагода і стабільність», підкреслив, що крайова влада зуміла «налагодити партнерські стосунки з бізнесом, і ще важливіше - з територіальними громадами сіл і міст». Володимир Куліш зазначив, що на Буковині широко представлено меценатський рух, а також що тут особливе ставлення до землі, праці, власності. «Очевидно, всі ці та багато інших факторів зумовлюють успішність Буковини», - наголосив очільник краю. Він інформував присутніх про те, що останні декілька років область демонструє кращі в Україні показники соціально-економічного розвитку, що дозволило Буковині за минулий рік здобути перше місце в інтегральному загальноукраїнському рейтингу. Зупинившись докладніше на соціально-економічній ситуації в краї, Володимир Куліш наголосив, що «унікальне географічне становище Буковини зумовлює необхідність реалізації транзитного потенціалу краю», а «розбудова транс'європейського транзиту є визначальним фактором для інтеграції України в європейські структури». Саме тому, як вважає голова облдержадміністрації, «інвестиції в нашу економіку можуть бути вельми цікаві та дохідні», а «потужна підтримка крайової влади надасть можливість почуватися впевнено і стати нашим надійним економічним партнером». Зокрема, Володимир Куліш наголосив: «Вигідними стають інвестиції в розвиток транспортної інфраструктури, особливо в контексті підготовки до Євро-2012, а також створення «платформи» для просування власних інтересів на схід. Участь капіталу у муніципальних проектах, розвитку лісового та мисливського комплексів, сучасні проекти в АПК, використання туристичного та природно-рекреаційного потенціалу Буковини є далекоглядним вкладенням інвестицій в майбутнє». «Пізнавайте Буковину і долучіться до її творення», - закликав голова ОДА, запевнивши у цілковитій підтримці інвесторів владою і її відкритості до співпраці. «Маю надію, що форум, який своєю присутністю вшанували бізнесмени та представники 13 країн, має всі підстави стати масштабною міжнародною економічною сторінкою в новітній історії Буковини, важливою яскравою і ефективною складовою Всесвітнього форуму буковинців, який відбудеться на початку жовтня цього року напередодні святкування 600-річчя міста Чернівці».


Ключові слова: сайт Чернівецької ОДА

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини