Лікування кашлю у дітей народними методами

- 17.09.2010 09:54
Лікування кашлю у дітей народними методами

Кашель у дітей треба лікувати!

Кашель - мимовільні форсовані видихательние руху, обумовлені роздратуванням переважно слизової оболонки дихальних шляхів (гортані, дихального горла, бронхів) і легеневої тканини - пневмонія, туберкульоз, бронхіальна астма.

Причини кашлю: застуда, алергія, іноді емоційна напруга, хвилювання.

Прояви кашлю. Кашель може бути вологим і сухим в залежності від наявності мокротиння, нападоподібний (при коклюші), періодичним (при бронхіті), безперервним і коротким (при плевриті), гавкаючим (при ураженні гортані та істерії), сиплим (при запаленні голосових зв'язок).
Народні засоби для лікування кашлю

* 500 г очищеного ріпчастої цибулі подрібнити, додати 400 г цукру і варити на слабкому вогні в 1 л води 3 години. Потім остудити, додати 50 г меду, перелити у пляшку і закупорити. Приймати по 4-6 столових ложок на день після їжі.
* Бразильці пропускають стиглі банани через сито, потім кладуть натерту масу в каструлю з гарячою водою в пропорції: 2 банани на 1 чашку води з цукром. Знову підігрівають і п'ють цю суміш.
* Увечері дрібно поріжте велику цибулину, засипте її 2 столовими ложками цукру. До ранку ліки буде готове. Протягом дня з'їжте солодкий лук або випийте утворився сік. Лікуйтеся кілька днів поспіль, і кашель пройде.
* Виберіть пузату чорну редьку з хвостиком, зріжте верхівку і зняти внутрішню частину на третину. Покладіть в поглиблення трохи меду так, щоб залишилося місце для виділяється соку. Редьку опустіть у склянку з водою хвостиком вниз. Коли через 3 - 4 години набереться сік, випийте його і знову покладіть мед.
* Рецепт для дітей: нарізати редьку чорну маленькими кубиками, покласти в каструлю і посипати цукром. Пекти в духовці протягом 2 годин. Процідити, викинути шматочки печеного овоша, а рідину злити в пляшку. Давати по 2 чайних ложки 3-4 рази на день перед їжею і на ніч перед сном (дивіться також рецепти Ванги від кашлю у дітей).
* Спиртову настоянку евкаліпта приймати по 20-30 крапель на 1 / 4 склянки охолоджені кип'яченої води 3 рази на день.
* Готують суміш з наступних інгредієнтів у зазначених кількостях: алтей (корінь) - 40 г, солодка гола (корінь) - 25 г, мати-й-мачуха (листя) - 20 г, фенхель (плоди) - 15 р. У термос кладуть 2 столові ложки суміші, заливають склянкою крутого окропу, наполягають 10-12 годин, проціджують. П'ють по 1/4-1/3 склянки 3-5 разів на день.
* Готують суміш з наступних інгредієнтів у зазначених кількостях: мати-й-мачуха (листя) - 40 г, подорожник (листя) - 30 г, солодка гола (корінь) - 1930 Столову ложку суміші заливають 2 склянками окропу, настоюють 30 -40 хвилин і проціджують П'ють в теплому вигляді по 1 / 2 склянки 3 рази на день перед їжею при кашлі і бронхіті.
* Готують суміш з наступних інгредієнтів у зазначених кількостях: мати-й-мачуха - 2 частини, трава материнки - 1 частина, квітки ромашки аптечної - 2 частини. Дві столові ложки подрібненої суміші залити 0,5 л крутого окропу, настояти в термосі протягом 5-6 годин, процідити. Пити по 1 / 2 склянки 3 рази на день перед їжею в теплому вигляді.
* Беруть квітки первоцвіту, листя мати-й-мачухи, корінь оману і солодки голої у рівних пропорціях. Столову ложку суміші заливають склянкою окропу, настоюють 30 хвилин, проціджують. П'ють по 1/4-1/3 склянки 3-4 рази на день після їжі.
* Заваріть в термосі склянкою окропу 2 чайні ложки коренів оману високого. Пийте відвар по 1 / 3 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їжі. Цей відвар застосовується як сильна відхаркувальний засіб при бронхіті. Або: залийте 1 столову ложку коренів оману 2 склянками води і прокип'ятіть 15 хвилин на невеликому вогні. Приймайте по 2 столові ложки через кожну годину протягом дня.
* 10 г кореня солодки заливають склянкою окропу, нагрівають на водяній бані 20 хвилин, охолоджують 45 хвилин, проціджують, віджимають і доводять об'єм до 200 мл. Приймають по 1 столовій ложці 3-4 рази на день.
* Сильний кашель добре лікуватися звичайним молоком. Пийте гаряче молоко з лужною мінеральною водою (1 / 2 склянки молока і 1 / 2 склянки боржомі) або медом (1 чайна ложка меду на склянку гарячого молока). А малюкам найкраще додавати в тепле молоко інжир. Дивіться також рецепти від сильного кашлю.
* Дві цибулини середнього розміру дрібно порізати, відварити в 1 склянці молока, наполягати протягом 4 годин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці через кожні 3 години.
* 10 цибулин і головку часнику порізати на дрібні шматочки і варити в молоці до м'якості, потім додати мед і сік м'яти. Приймати по 1 столовій ложці за годину від тривалого сухого кашлю.
* Для пом'якшення запаленого горла корисно пити тепле молоко, вершки або чай з вершковим маслом кілька разів на добу.
* Для відділення мокроти дуже корисно пити суміш брусничного соку з невеликою кількістю цукрового сиропу або меду. Приймайте суміш кілька разів на день по 1 столовій ложці. Під час лікування цим засобом дуже добре пити замість кип'яченої води або чаю відвар з ягід польовий полуниці.
* Взяти жита, вівса і ячменю, додати цикорій та 2 г очищеного гіркого мигдалю і пити це як звичайний кави. Можна додавати гаряче пряжене молоко.
* Перед сном, щоб зняти напади кашлю, рекомендується повільно випивати склянку теплого молока макового. Взяти 2-3 чайні ложки (з верхом) маку, розтерти в керамічній чашці, змочивши гарячою водою, а потім залити склянкою окропу, дати настоятися, процідити і пити.
* До 1 чайній ложці меду додати 2 столові ложки насіння анісу та дрібку солі. Все це залити 250 мл води і довести до кипіння, а потім процідити. Приймати дорослому по 2 столові ложки через кожні 2 години. Дитині дозу зменшити вдвічі.
* Приймати 1 раз на день по десертній ложці суміші: 2 чайні ложки свіжого вершкового масла, 2 сирих жовтки, десертну ложку борошна або крохмалю і 2 десертні ложки меду; все добре перемішати і приймати 4-5 разів на день до їжі.
* Взяти неповну столову ложку цукрового піску і потримати її на вогні, поки він не стане темно-коричневим. Потім вилити його в блюдце з молоком. Отриману «цукерку» тримати в роті до повного розсмоктування при сухому кашлі.
* Існує таке старовинне засіб від кашлю: закип'ятити 60 г коренів перцю з 0,25 л білого вина і процідити. Гарячу суміш пити 3 рази протягом дня і на ніч.
* Заварити окропом подрібнені листя евкаліпта, згорнути з щільного паперу воронку, її широким кінцем накрити каструлю (чашку) з настоєм, а через вузький просвіт вдихати пар (10-15 хвилин).
* Приготуйте склад у таких пропорціях: листя берези і трава багна - по 4 частини, трава материнки - 2 частини, листя кропиви дводомної і нирки берези - по 1 частини. Залийте 0,5 л крутого окропу 2 столові ложки подрібненої суміші і варіть в закритому посуді на слабкому вогні 10 хвилин, настоюйте 30 хвилин, закутавши, потім акуратно процідіть. Приймайте відвар по 1 / 3 склянки 3 рази на день через годину після їжі.
* Застосовувати суміш з 1 кг липового меду, 200 г дрібно нарубаних листя алое, 200 г оливкової олії, 150 г березових бруньок, 50 г липового цвіту. Березові бруньки і липовий цвіт заварити окремо в 0,5 л води, кип'ятити 1-2 хвилини, процідити. Цей відвар влити в суміш меду з алое, потім додати оливкове масло. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день при тривалому кашлі, пневмонії, туберкульозі. Перед вживанням збовтувати.
* Як відхаркувальний засіб 2 рази на день випивати 1 / 2 склянки теплої води (вранці натщесерце і перед обідом), розмішавши в ній 1 / 2 чайної ложки питної соди і дрібку солі.
* 1 лимон проварити на повільному вогні 10 хвилин, щоб він став м'яким і з нього можна було вичавити більше соку. Розрізати лимон навпіл і вичавити сік (краще соковижималкою). Вилити сік у склянку, додати 2 столові ложки гліцерину, ретельно розмішати і долити склянку доверху медом. При рідкісному кашлі приймати отриманий сироп по 1 чайній ложці кілька разів на день. Перед вживанням збовтувати. Якщо кашель турбує вночі, прийняти 1 чайну ложку сиропу на ніч і ще одну вночі. При сильному кашлі пити сироп по 1 чайній ложці 6 разів на день - вранці (натще), перед обідом і після нього, під вечір, після вечері й на ніч. У міру зменшення кашлю число прийомів скорочувати. Засіб рекомендується як дорослим, так і дітям. Воно ефективно у випадках, коли інші ліки не допомагають. Замість лимона можна використовувати яблучний оцет.
* Відвар квіток калини звичайної - гарне відхаркувальний засіб. Можна застосовувати також відвар плодів калини: склянка ягід залити 1 л гарячої води, прокип'ятити 10 хвилин, процідити, додати 3 столові ложки меду. Пити по 1 / 2 склянки 3-4 рази на день.
* Столову ложку подрібненого листя алтея лікарського залити 1 склянкою окропу, наполягати 1 годину, потім процідити. Приймати по 1 чайній ложці 3-4 рази на день.
* Витерти груди сухою суконної ганчіркою, потім втерти насухо шматок внутрішнього свинячого сала або пряженого масла (якщо є, то додати соснового масла).
* Нарізати дуже тонкими скибочками 6 або 8 штук редьки. Рясно посипати кожну скибочку цукром. Приблизно через півдня виділиться сік, змішаний з цукром. Приймати по 1 столовій ложці щогодини. Знахарі стверджують, що описане засіб виліковує найважчий кашель в порівняно короткий період часу.
* Свіжий сік капусти з цукром застосовують як відхаркувальний засіб при кашлі та захриплості. Пити по чайній ложці кілька разів на день. Відвар капусти з медом приймати всередину при захворюваннях дихальних шляхів.
* Овес або ячмінь засипати в каструлю НА2 / 3 і долити її молоком, не наповнивши до кінця на два пальці. Закрити кришкою і поставити в духовку з невеликим жаром. Доливати молоко у міру википання, поки овес не розваряться. Пити цю рідину по 2-3 столових ложки 3 рази на день при кашлі.
* 30 г трави багна болотного залити 1 склянкою окропу, настояти і процідити. Приймати по 2 столові ложки 3 рази на день. Або: чайну ложку трави багна болотного залити 400 мл охолоджені кип'яченої води, настояти 8 годин на закритому посуді і процідити. Пити по 100 мл 4 рази на день як відхаркувальний засіб.
* У сибірських селах при «жорстокою застуді» і сильному кашлі застосовувалося такий засіб: 20 г трави полину настояти в 0,5 л горілки - чим довше, тим краще, але не менше 24 годин. Приймати по столовій ложці 3 рази на день і перед сном. Для лікування дітей це засіб не рекомендується.
* Розтерти яєчні жовтки з цукровим піском до білого. Суміш збільшиться в об'ємі в 2-3 рази. Це засіб називається «гоголь-моголь» і допомагає при кашлі, якщо приймати його натще.
* Інжир (або фігу), зварений у молоці (2-3 плода на склянку молока), здавна застосовувався при кашлі, коклюші, простудних захворюваннях, особливо у дітей. Відвар потрібно приймати теплим на ніч. Настій листя інжиру рекомендували при бронхіальній астмі.
* Взяти велику ріпчасту цибулину, очистити, вимити і натерти на тертці. Змішати з гусячим жиром. Втирати цю суміш в область грудної клітини та шиї. Зав'язати теплою хусткою. Вранці натщесерце приймати по столовій ложці цієї суміші при кашлі.
* При кашлі, бронхіті, пневмонії застосовувався відвар мати-й-мачухи. Столову ложку листя заливають склянкою крутого окропу, настоюють протягом півгодини і проціджують. Приймають по столовій ложці 5-6 разів на день.
* Змішати свіжовичавлений сік моркви з молоком у рівних пропорціях. Приймати при кашлі 5-6 разів на день.
* Плоди малини звичайної, листя мати-й-мачухи, трава материнки звичайної - порівну. Столову ложку суміші заварити в склянці окропу, настояти 20 хвилин і пити, як чай, гарячим як відхаркувальний засіб.
* При кашлі у дітей рекомендується сік моркви з медом. Сік моркви повинен бути свіжоприготованим. Приймати по столовій ложці суміші 4-5 разів на день.
* 5 зубчиків часнику очистити, дрібно стовкти, розвести склянкою молока і закип'ятити. При захворюваннях верхніх дихальних шляхів і кашлі приймати в теплому вигляді по чайній ложці кілька разів на день.


Ключові слова: як краще лікувати кашель у дітей?

Коментарі (2)
Лада | 08.02.2011
Треба ходити до лікаря! Не треба самолікування! Я вважаю треба відвідувати процедури у лікарні - прогрівання та інше що лікар пропише!

Андрій | 07.02.2011
в мене двоє дітей 2 і 3 роки двоє вже другий тиждень кашляють і ліки які приписав доктор не помагають, кашель зараз в них мокрий, який спосіб із вище перерахованих допоможе найкраще. Дякую.

Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини