319 день війни: новий обмін полоненими між Україною та рф

- 08.01.2023 14:54
319 день війни: новий обмін полоненими між Україною та рф

День 319-ої війни: новий обмін полоненими між Україною та РФ

Росія та Україна провели обмін полоненими у форматі 50 на 50 осіб. Київ заперечує, що під час оголошеної Росією "операції відплати" у Краматорську загинули 600 українських військових.

На 319-й день повномасштабного військового вторгнення росії в Україну, у неділю, 8 січня, російські війська продовжували спроби утримати під контролем захоплені населені пункти сусідньої країни. Збройні сили та загони територіальної оборони України опираються агресії. Перевірити заяви представників обох сторін щодо незалежних джерел неможливо. За даними ООН, свої будинки залишили вже близько 16 млн. жителів України.

Росія та Україна обмінялися полоненими
Росія та Україна провели обмін полоненими у форматі "50 на 50", що підтвердили як голова офісу президента президента України Андрій Єрмак, так і російське Міноборони. "Повертаємо людей, які потрапили в полон на Чорнобильській АЕС, а також захисників Маріуполя, хлопців із Донецького напрямку з-під Бахмута, а також із Київщини, Чернігівщини, Херсонщини та інших регіонів, де тривали бої", - заявив Єрмак.

Україна називає інфоатакою РФ слова Москви про "операцію відплати"
Представник російського Міноборони Ігор Конашенков у неділю заявив, що російська армія провела так звану "операцію відплати", помстившись за масову загибель російських військових у Макіївці. В результаті цієї операції, за словами Конашенкова, було завдано ударів по пунктах розміщення українських військових у Краматорську і нібито було вбито понад 600 осіб.

У той же час представник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий спростував цю інформацію, назвавши її такою ж правдивою, як і дані про знищення всіх поставлених Україні ракетних систем залпового вогню HIMARS. Йдеться про "інформаційну операцію міністерства оборони РФ у відповідь на успішні дії" українських сил, додав Черевий.

Декілька іноземних журналістів, які перебувають у Краматорську, також не знайшли підтвердження словами Міноборони РФ про поразку сотень українських військових внаслідок ракетного удару. Так, жодний зі згаданих Москвою краматорських гуртожитків не постраждав безпосередньо і не був серйозно пошкоджений, повідомляють репортери Reuters, які не виявили також "явних ознак" того, що в будинках жили військовослужбовці.

Журналіст фінської державної медіакомпанії Yle Антті Куронен зазначає, що перед однією з будівель з'явилася велика вирва, проте мови про пряме влучення немає. Крім того, місцеві жителі зранку 8 січня не бачили карет "швидкої допомоги", додає він.

Міноборони Білорусі анонсувало навчання з ВКС Росії
З 16 січня по 1 лютого відбудеться спільне льотно-тактичне навчання з авіаційними підрозділами збройних сил Білорусі та РФ, які входять до складу авіаційного компоненту регіонального угруповання військ (РГВ), повідомила прес-служба Міноборони Білорусі. За її даними, до республіки прибула авіаційна складова з-поміж Військово-космічних сил збройних сил РФ. Під час проведення льотно-тактичного навчання будуть задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО збройних сил Білорусі, додали у білоруському оборонному відомстві.

‚Віце-канцлер Німеччини не виключив відправку Україні танків Leopard
Німеччина вже постачає Україні бойові машини піхоти Marder, але не можна виключати, що в майбутньому вона постачатиме і танки Leopard. "Звичайно, це не може бути виключено", - заявив віце-канцлер та міністр економіки Німеччини Роберт Хабек (Robert Habeck) в ефірі громадсько-правової телерадіокомпанії ARD.

Наразі навіть ті політики правлячої коаліції, які зараз виступають проти негайного відправлення в Україну німецьких танків, заявляють, що в майбутньому це може стати можливим. Про це, зокрема, каже співголова правлячої Соціал-демократичної партії (СДПН) Ларс Клінгбайль (Lars Klingbeil).


Ключові слова: обмін полоненими між Україною та РФ

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини