Черновецький спробував за 100$ купити ікру, банани, апельсини, мандарини, морозиво, усе...

- 08.02.2009 22:39
Черновецький спробував за 100$  купити ікру, банани, апельсини, мандарини, морозиво, усе...

Любов Леоніда Черновецького до дорогих бабусь перейшла у нову фазу. Якщо раніше він здобував на них лише рейтинги і крісло мера, то тепер мер має нагоду заробити на бабцях реальні "бабки".

Столичний градоначальник серйозно взявся за переселення "голубок дряхлих" у будинки престарілих, тоді як їхні квартири стануть об'єктом ріелтерської діяльності мера і його родини.

Подейкують, що услід за сином Степаном, який нині курирує у мерії всі тендерні закупівлі, на Хрещатик, 36 переїде і дочка мера Христина.

Їй вже облаштовують кабінет по сусідству з батьковим, адже зовсім скоро Черновецька, за словами її батька, очолить комунальне підприємство "Кращий дім", за створення якого не так давно проголосувала Київрада.

Так що тепер родині столичного мера будуть належати не тільки серця "любих бабусь", але й їхнє майно. Адже у руки дочки градоначальника можуть перейти  десятки тисяч київських квартир.

Нове комунальне підприємство буде займатися "дуже важливою для міста" справою -  здавати в оренду квартири самотніх пенсіонерів, яких у близькому майбутньому планують переселити у будинки престарілих.

Черновецький вирішив, що це і буде для них "кращий дім". А щоб "улюблені бабусі" скоріше погоджувалися, градоначальник пообіцяв їм на $100 на місяць купувати ікру й ананаси.

"За сто доларів вони будуть їсти в нас з вами ікру, банани, апельсини, мандарини, морозиво, усе..." - заявляв мер, який, мабуть, не звик звертати увагу на вартість тих чи інших продуктів. Адже, судячи з сьогоднішніх цін, навряд чи з такими забаганками, вдасться жити цілий місяць на сотню зелених.  

Хоча, тих, кого солодкі мови градоначальника не переконають віддати квартирку на благо міста, вдасться переманити в інший спосіб. Мер, за його словами, вирішив створити 100-тисячну армію агітаторів (чому саме 100 тисяч - не відомо, але очевидно, що саме стільки "палких прихильниць пенсійного віку" є на сьогодні у мера). З їх допомогою Черновецький завоює серце ще ста тисяч (з розрахунку, що кожна бабуся підмовить хоча б одну сусідку чи сусіда).

За підрахунками Черновецького, такий бізнес може принести в міський бюджет мільярди доларів, адже, кожну квартиру він має намір здавати за $500. Тобто з кожної бабусі отримати $400 "прибутку".

До того ж у мера є досвід у сфері оренди нерухомості, адже в 1996 році родина Черновецьких створила в Києві біржу нерухомості "Христина". Однак, чим саме займається ця організація - не відомо.

Що стосується самого "переселення", хто може гарантувати, що воно буде таким прозорим, як це обіцяє мер? Чи не виявиться так, що пенсіонер "проміняє" на мерську гречку свої квадратні метри, підписавши якісь папери. Нині і молоді люди не завжди можуть легко розібратися у юридичних деталях, а пенсіонери і поготів.

У Блоці Кличка переконані, що Черновецький розпочав серйозне полювання на нерухомість.

"Ми не впевнені у тому,  чи має право "Кращій дім" укладати договори на по життєве утримання з дідусями та бабусями  в обмін на їхні квартири.  Зараз немає чіткого механізму регулювання відносин між людьми похилого віку, комунальними підприємствами та будинками престарілих, головне - немає механізму розірвання договорів пожиттєвого утримання.   По-друге, "Кращий дім" - це прибуткове підприємство, яке частину коштів залишає собі. До того ж, за Статутом, на своє функціонування   ця організація отримуватиме  кошти з місцевого та державного бюджетів. Куди та на що вони підуть - невідомо", - прокоментували ідею створення нового комунального підприємства у блоці Кличка.

Цікавим є те, що жодних розпоряджень щодо утворення "особливого" будинку престарілих на сайті КМДА немає. Не відповідають в мерії і на запити.

Натомість, за словами депутатів-опозиціонерів з Київради, жодних документів вони не бачили.

"Черновецький, в порушення процедури ( проект рішення та статут не були розглянуті на усіх профільних комісіях: комісія з питань власності, бюджетна комісія), поставив це питання перед депутатами, й тепер вони несуть повну відповідальність за створення  цього підприємства. Блок Віталія Кличка не отримував жодних документів по створенню цього КП", - відзначили в Блоці Кличка.

За словами заступника мера Віталія Журавського, ніяких рішень в мерії щодо КП "Краще життя" немає.

На запитання журналіста, чи дійсно нову організацію очолить донька мера і чи зроблені якісь кроки у напрямку реалізацій цього проекту (чи виділені гроші, або знайдене приміщення) заступник мера відповів: "Поки що ніякого рішення на цю тему немає, а я не звик коментувати чутки. Я рішення такого не бачив, я можу оперувати фактами, коли є розпорядження. Я такого рішення не бачив. Буде рішення, тоді будемо коментувати".

Нещодавно мер почав об'їжджати геріатричні пансіонати. Тамтешнім мешканцям градоначальник обіцяв модний одяг і дорогу їжу з ресторанів. Черновецький навіть відзначив, що після його візиту одинокі пенсіонери харчуватимуться значно краще, ніж він сам. І ліки прекрасні отримають.

Варто відзначити, що цікавився градоначальник тим, чи є у пенсіонерів родичі і квартири.   

Як пише муніципальна газета "Хрещатик",  Черновецький завітав до 84-річної Марії Максименко, яка одразу його впізнала і зізналася, що зберігає всі мерські вітальні листівки.

"А діти у вас є?" - запитав Черновецький. На що бабуся відповіла, що має лише у селі племінницю. А от пенсіонери Леонід та Віра, як з'ясував мер, лишили квартиру племіннику, який їх не провідує.

"У таких людей немає серця. Прикро, коли так ставляться до тих, хто для них зробив усе, що міг, віддав найдорожче", - запечалився міський голова.

З якою метою Черновецький почав відвідини будинків престарілих невідомо. Може, мера цікавить устрій таких закладів, а може, градоначальник розмірковує, куди ж поселити пенсіонерів, які хочуть їсти не лише гречку, але й ікру з ананасами?

У самому геріатричному пансіонаті візит мера прокоментувати відмовилися. На запитання, чи починають виконуватися обіцянки Черновецького, чи існують між мером і пансіонатом певні домовленості, директор Урбановська Антоніна Михайлівна відповіла, що нічого не розповідатиме.

"Чого я маю вам щось говорити про те, що обіцяв мер? У нього є прес-служба  - туди і звертайтеся", - не без роздратування відповіла директор.

На зауваження, що в міській адміністрації говорять про те, що планують, а цікавить саме те, що виконується, Урбановська різко відповіла: "Нічого я не хочу вам казати".

Коли ж зайшла мова про КП "Краще життя", директорка будинку престарілих навіть не дослухала до кінця запитання і сказала: "Нічого не знаю".

Звідки така таємничість, коли йдеться про "справу усього життя" Черновецького, - незрозуміло.

У прес-службі КМДА жодної інформації не надають, а сам міський голова знай розказує про самотність, байдужість рідних, турботу, ікру та ананаси.

І хоч про це ніхто не говорить, але складається враження, що скоро місце на кладовищі можна буде отримати тільки в обмін на квадратні метри. Ідеї мера про платний вхід на цвинтар, про "внесок" за поховання і про пам'ятники за $1000 навіть жабам (не те що людям), просто суперечать здоровому глузду.

Тому хтозна, може зовсім скоро з'явиться розпорядження мера про обмін квартир на землі на квартирку на небі?

Джерело: http://kiev.pravda.com.ua


Ключові слова: Черновецкий, мерiя, Киев, пенсионеры, дом престарелых, будинок престарілих

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини