На Буковині жінка померла від укусу шершня. Як вберегтися від шершня? Поради

- 09.09.2021 15:51
На Буковині жінка померла від укусу шершня. Як вберегтися від шершня? Поради

У Чернівецькій області жінка померла після укусу шершня. Трагедія відбудася в одному з сіл регіону - у Сторожинці. На 65-річну місцеву мешкаку напали шершні. Жінка не мала пересторог, вона не Після укусів шершнів вона померла. Потерпілій було викликано швидку допомогу , але після прибуття швидкої та наданя допомоги лікарями, нажаль жінка померла - лчкарі підтвердили смерть жінки.

Лікар розповів про те, чому можна померти від укусу шершня і як себе убезпечити. Наскільки небезпечні для людини ці комахи?

Шершні схожі на дуже великих ос!

Асистент кафедри внутрішніх хвороб та сімейної медицини Донг, алергологом-імунологом Оленою Надею, пояснила, наскільки небезпечний укус шершня. Виявилося, що передбачити реакцію організму на укус цієї комахи практично неможливо. Однак одне варто знати напевно: людині точно знадобиться термінова допомога лікарів.

- Справа в тому, що отрута шершня багатокомпонентний. Але головне, він містить такі молекули, як ацетилхолін і гістамін. Саме вони є провокаторами алергічних реакцій. Вони містяться в нашому організмі, але в дуже малій кількості, яке для нас корисно. А під час укусу шершня їх стає занадто багато, і ці молекули за рахунок свого миттєвої дії на судини можуть спровокувати розширення периферичних судин, уповільнення серцевих скорочень і різке зниження артеріального тиску, - розповіла Олена Надею.

Крім того, укус шершня може привести до Набряк Квінке в області укусу і гіперемії (переповнення судин кров'ю). Особливо небезпечні для людини укуси в області голови, шиї, серця і живота, оскільки в цих місцях розташовуються важливі судини, які доходять до життєво важливих органів.

Також слід зазначити, що реакція алергіків на укус шершня буде в рази гірше, ніж у людини, яка не страждає на алергію.

- Ризик виникнення після укусу яскраво виражених алергічних реакцій у алергіків набагато вище, ніж у людини, у якого немає алергії. Реакція сильно загострюється, і це може привести навіть до блискавичного летального результату, який може наступити протягом п'яти-десяти хвилин, - поділилася алерголог-імунолог.

За словами Олени, для того щоб убезпечити себе від укусу шершня, не слід надягати відкриту і яскравий одяг. Одягнутися слід в довгі штани і обтягуючий кофту. Крім того, якщо ви помітили комаха, не варто махати руками - різкі рухи дратують шершнів, і вони можуть напасти. Також потрібно звернути увагу на запахи - цих комах дратують різкі аромати, в тому числі косметичні. Від цього шершні стають агресивними. І не варто, прямуючи в ліс, брати з собою яблука і банани - ці запахи їх, навпаки, залучають.

Якщо ж вас все-таки вкусив шершень, потрібно якомога швидше викликати швидку допомогу!


Ключові слова: укус шершня що робити, кто такий шершень, як вберегтися від шершня

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

У Європарламенті закликали до термінового ембарго на агропродукцію з РФ Дебати з цього питання відбулися вчора, 12 березня, повідомляє DW.
- 14.03.2024 11:56
Розпочалася реєстрація на НМТ-2024 Цей процес триватиме до 11 квітня включно
- 14.03.2024 11:49
У Чернівецькому районі слідчі поліції задокументували дорожньо-транспортну пригоду, в якій травмувалася буковинка Учора, 13 березня, до поліції надійшло повідомлення про аварію з потерпілою в селі
- 14.03.2024 11:39
Нардеп Мазурашу вийшов з партії “Слуга народу” Народний депутат України Георгій Мазурашу, який представляє Буковину в
- 13.03.2024 18:54
Переобладнання бусів Чернівці Ми - компанія з переобладннаня авто у Чернівцях, яка професійно займається переобладнанням мікроавтобусів, фургонів
- 13.03.2024 15:01
Маск приїде на фабрику Tesla під Берліном після підпалу ЛЕП "Гігафабрика" Tesla під Берліном відновлює виробництво після відновлення електропостачання, перерваного тиждень тому через підпал ЛЕП.
- 13.03.2024 15:00
Шахед попав у п'ятиповерховий будинок у Сумах - є загиблі Попередньо, пошкоджено 30 квартир, з них 15
- 13.03.2024 14:36
В Київі приберуть стихійне кладовище домашніх тварин На Оболоні, у районі Оболонського в Києві, заплановано
- 13.03.2024 11:48
На соратника Навального Леоніда Волкова напали у Литві. У Вільнюсі напали з молотком на Леоніда
- 12.03.2024 20:58

Всі новини