Митрополит Онуфрій став місцеблюстителем УПЦ МП

- 24.02.2014 20:49
Митрополит Онуфрій став місцеблюстителем УПЦ МП

24 лютого в Києві відбулося засідання Священного Синоду Української Православної Церкви. На засіданні було прийнято вимушене, але важливе рішення- Митрополита Володимира тимчасово, в звязку з поганим станом здоровя, відсторонили від управління УПЦ МП .На посаду місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри обраний митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій ( Березовський).

Подробиці обрання: головував на засіданні , відповідно до статуту УПЦ , митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел , найстаріший за хіротонією постійний член Синоду , повідомляє "Релігія в Україні " з посиланням на сайт Московської Патріархії , який першим розмістив новину про обрання нового лідера УПЦ.
 
"У зв'язку з медично засвідченої неможливістю для Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира здійснювати виконання обов'язків Предстоятеля Української Православної Церкви , в чому члени Синоду особисто переконалися , відвідавши Його Блаженство в лікарні , Синод прийняв рішення про необхідність обрання місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри" , - йдеться в повідомленні Московського Патріархату.

Відповідно до норм статуту УПЦ таємним голосуванням на посаду місцеблюстителя обраний митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій ( Березовський) .

Української Православної Церкви. Головував на засіданні , відповідно до статуту УПЦ , митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел , найстаріший за хіротонією постійний член Синоду , повідомляє "Релігія в Україні " з посиланням на сайт Московської Патріархії , який першим розмістив новину про обрання нового лідера УПЦ.
 
"У зв'язку з медично засвідченої неможливістю для Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Володимира здійснювати виконання обов'язків Предстоятеля Української Православної Церкви , в чому члени Синоду особисто переконалися , відвідавши Його Блаженство в лікарні , Синод прийняв рішення про необхідність обрання місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри" , - йдеться в повідомленні Московського Патріархату.

Відповідно до норм статуту УПЦ таємним голосуванням на посаду місцеблюстителя обраний митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій ( Березовський) .
Синод УПЦ обрав місцеблюстителя , звернувся до віруючих у зв'язку з останніми подіями в країні і створив комісію з продовження діалогу з УПЦ КП і УАПЦ
Тільки що на офіційному сайті УПЦ з'явилися подробиці обрання нового керівника УПЦ.
 
СЛУХАЛИ :

Інформацію Керуючого справами УПЦ митрополита Бориспільського та Броварського Антонія щодо рапорту Преосвященного митрополита Переяслав - Хмельницького і Вишневського Олександра , відповідального перед Священним Синодом УПЦ за лікування Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Володимира.

УХВАЛИЛИ:

1 . Враховуючи викладене в Рапорті , констатувати , що стан фізичного здоров'я Блаженнішого Митрополита Володимира дає підстави для набуття чинності п. 14 розділу V Статуту про управління УПЦ , а саме про наявність причин , які унеможливлюють виконання Митрополитом Київським і всієї України Володимиром обов'язків Предстоятеля Української Православної церкви.

2 . На підставі п. 14 розділу V Статуту про Управління УПЦ вибрати Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри.
Таємним голосуванням Священний Синод УПЦ з числа своїх постійних членів обрав Місцеблюстителем Київської митрополичої кафедри Преосвященного митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія .

3 . Ім'я Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри підносити за богослужінням у всіх храмах і монастирях Української Православної Церкви за такою формулою: «... Про Господине і Отці Володимирі , Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України , і про Пана нашому Високопреосвященніший Онуфрія , митрополит Чернівецький і Буковинський , місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри ».
 
У що відбулося після обрання телефонній розмові Патріарх Московський і всієї Русі Кирило побажав митрополиту Онуфрію допомоги Божої в несенні відповідального служіння у важкий для Церкви період, який переживає нині українським народом.
Синод УПЦ обрав місцеблюстителя , звернувся до віруючих у зв'язку з останніми подіями в країні і створив комісію з продовження діалогу з УПЦ КП і УАПЦ
Митрополит Онуфрій відомий в УПЦ як давній і послідовний прихильник єдності з Московським Патріархатом , проте менш радикальних поглядів , ніж одеський та донецький митрополити . У той же час серед духовенства він має репутацію людини набагато менш ліберальних поглядів на Церкву і світ, ніж митрополит Володимир (Сабодан) , про нинішній статус якого поки не повідомляється.
 
Митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфрій народився 5 листопада 1944 р. у с. Коритному Вашковський р -ну Чернівецької обл. Україна в сім'ї священика.

У 1964 р. закінчив Чернівецьке технічне училище , працював у будівельній організації , в 1966 р. вступив на загальнотехнічний факультет Чернівецького ГУ . У 1969 р. залишив університет і вступив до Московської духовної семінарії .

У 1970 р. прийнятий до числа братії Троїце- Сергієвої лаври (Підмосков'я) .

18 березня 1971 пострижений у чернецтво , 20 червня - висвячений у сан ієродиякона , 29 травня 1972 р. - у сан ієромонаха .

У 1980 р. возведений у сан ігумена.

28 серпня 1984 призначений настоятелем Преображенського храму Афонського подвір'я в с. Лукін Московської обл.

28 червня 1985 призначений благочинним Троїце- Сергієвої лаври.

15 грудня 1986 возведений у сан архімандрита .

У 1988 р. закінчив МДА зі ступенем кандидата богослов'я.

20 липня 1988 призначений намісником Успенської Почаївської лаври.

9 грудня 1990 у Володимирському соборі Києва хіротонізований на єпископа Чернівецького і Буковинського .

22 січня 1992 відмовився підписати звернення архієрейського наради УПЦ до Патріарха Алексія II про надання автокефалії Церкви на Україні , 23 січня митрополитом Філаретом ( Денисенко , згодом піддав анафемі РПЦ) переведений на Івано-Франківську кафедру.

7 квітня 1992 відновлений на Чернівецькій кафедрі .

28 липня 1994 возведений у сан архієпископа і призначений постійним членом Священного Синоду УПЦ.

22 листопада 2000 возведений у сан митрополита.
 
Останні роки очолює Церковний суд УПЦ.
Синод УПЦ обрав місцеблюстителя , звернувся до віруючих у зв'язку з останніми подіями в країні і створив комісію з продовження діалогу з УПЦ КП і УАПЦ
Іншим своїм рішенням Синод , вже під головуванням обраного місцеблюстителем митрополита Онуфрія , прийняв Звернення до віруючих УПЦ у зв'язку з останніми подіями в Україні .
 
У зверненні члени Синоду запевняють , що підносять молитви за здоров'я поранених і вічний спокій загиблих під час політичного протистояння в Україні . Вірних УПЦ також закликають " не піддаватися на провокації і ні в якому разі не підтримувати гасел , спрямованих проти територіальної цілісності України " . Відзначається , що " в ситуації особливої ​​соціальної напруженості , знову чуємо заклики до радикальних дій , у тому числі і до захоплення православних храмів " , а тому " ми повинні зробити все від нас залежне , щоб не допустити переростання суспільно - політичної кризи в релігійне протистояння " .

З приводу звернення УПЦ Київського Патріархату 22 лютого до адресу УПЦ (МП) із закликом до подолання церковного розділення Синод УПЦ ще раз заявив про " свою готовність до діалогу " , підкресливши , що це можливо виключно на " фундаменті православного канонічного права" і без політичного втручання , а також без поспіху під час нинішнього суспільного напруження .
 
Розглянувши звернення УПЦ КП до УПЦ , синодалів окремим рішенням затвердили наступне рішення:
 
1 . Засвідчити готовність до продовження діалогу з УПЦ КП і УАПЦ.
2 . Створити комісію для діалогу з представниками УПЦ КП та УАПЦ в наступному складі :
1 ) архієпископ Луганський і Алчевський Митрофан , голова Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ - Голова ;
2 ) архієпископ Кам'янець - Подільський і Городоцький Феодор ;
3 ) єпископ Львівський і Галицький Філарет , голова Синодального відділу з питань охорони здоров'я та пастирської опіки медичних закладів ;
4 ) протоієрей Микола Данилевич , відповідальний секретар Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ;
5 ) В.В. Бурега , проректор з науково-богословської роботи КДАіС .
 
Варто відзначити , що в списку підписантів журналів Синоду першим стоїть ім'я митрополита Київського і всієї України Володимира , за яким слідують імена місцеблюстителя Київської митрополії митрополита


Ключові слова: новий глава УПЦ МП, Онуфрій

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Яким чином Флуконазол допомагає при усуненні грибкових інфекцій В аптеці ANC препарат доступний у кількох лікарських формах – капсулах, таблетках
- 24.04.2024 16:04
Практичні поради: як розкрутити Ютуб канал і залучити аудиторію Якщо у вас є аудиторія не лише на Ютуб, але й інших платформах, обов’язково використовуйте цей
- 23.04.2024 09:14
Рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48

Всі новини