ГПУ порушила кримінальну справу проти замголови "Нафтогазу"

- 14.06.2011 14:34
ГПУ порушила кримінальну справу проти замголови "Нафтогазу"

Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти колишнього заступника голови НАК Нафтогаз України Євгенія Корникова. Про це повідомила Інна Богословська.

Справа стосується діяльності створеної Юлією Тимошенко корпорації ЄЕСУ.

"Е.Корников був заступником І.Бакая в "Нафтогазі". Він не мав права виписувати векселі, і потім вони були визнані фіктивними", - зазначила вона.

Вона підкреслила, що ці векселі були закладені в забезпечення боргів ЄЕСУ перед Міністерством оборони Росії.

За її словами, загальний борг ЄЕСУ та іншої підконтрольної Тимошенко компанії "Босфор" досягав 400 млн доларів.

"Чи був цей борг в наявності на момент підписання газової угоди в 2009 році - ми намагаємося отримати відповідь від Міноборони Росії", - сказала і.богословська.

Вона повідомила, що інформація про справі Е.Корникова міститься в листі на ім'я першого заступника генпрокурора Рената Кузьміна.

Також, за словами І.Богословської, під час свого прем'єрства Тимошенко намагалася "сховати кінці".

"За позовом податкової інспекції Жовтневого району Дніпропетровська в жовтні 2009 року було прийнято рішення про ліквідацію ЄЕСУ. А податкова тоді була підпорядкована уряду. Фірма "Босфор", що належить родині Тимошенко, також у стадії банкрутства", - зазначила І.Богословська.

І.Богословська повідомила, що сьогодні рішення про припинення діяльності ЄЕСУ скасовано по протесту прокуратури.

"Ми звернулися до вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо судді Жовтневого суду Дніпропетровська, який прийняв рішення про ліквідацію ЄЕСУ", - сказала вона.

Нагадаємо, контрольно-ревізійна служба України відзвітувала про виявлення порушення закону і порядку використання публічних фінансів на суму 93 мільярда гривень (близько 12 мільярдів доларів) Кабміном Тимошенко за період 2008-2009 років і перший квартал 2010 року.

Проти екс-глави уряду Юлії Тимошенко порушено 4 кримінальні справи.

В даний час в СІЗО перебуває колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, відпущені під підписку про невиїзд колишній міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук, колишній перший заступник міністра юстиції Євген Корнійчук.

Крім того, в СІЗО перебувають колишній глава Держмитниці Анатолій Макаренко, колишній перший заступник голови правління НАК "Нафтогаз Україна" Ігор Діденко, колишній заступник голови Держкомрезерву Микола Сіньковський.

Кримінальну справу порушено проти екс-глави "Нафтогазу" Олега Дубини.

Колишній міністр економіки Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чехії, в розшуку перебуває колишня глава Держказначейства Тетяна Слюз.


Ключові слова: Інна Богословська, кримінальна справа проти Євгенія Корникова, кримінальна справа проти колишнього замголови НАК Нафтогаз України, Юлія Тимошенко

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини