Сергій Мавроді: "Вкладників у МММ-2011 - як зірок на небі"

- 06.06.2011 14:36
Сергій Мавроді: "Вкладників у МММ-2011 - як зірок на небі"

Сергій Мавроді, легендарний творець найбільшої в Росії фінансової піраміди "МММ", після чотирирічної відсидки знову взявся за старе. У січні він організував нову піраміду - МММ-2011. У хід пішли колишні методи, суть яких полягає у використанні численних дірок в російському законодавстві.

В інетренті на тижні з'явилися заклики взяти участь у проекті "Мы можем  многое!" Це є непрямим свідченням того, що серед жителів Приангар'я у Сергія Мавроді вже з'явилися послідовники. Ненав'язлива реклама в форумах в кінцевому рахунку всякого цікавість призведе на офіційний сайт проекту. І вже в першому екрані впадає в очі попередження: "Це фінансова піраміда! Беручи участь у ній, ви вкрай ризикуєте і можете втратити в будь-який момент всі свої гроші".

Своєю класичної пірамідою МММ "фінансовий геній" керував виключно по телефону. У роботі над новим проектом основним інструментом став інтернет. Мавроді пропонує відкривати доларові рахунки в електронних платіжних системах і купувати віртуальні квитки, які будуть рости в ціні. У цьому році в систему планується залучити до ста тисяч учасників, а в наступному - до мільйона. За різними оцінками, в діяльності першої версії МММ брали участь від 10 до 15 мільйонів жителів країни. Зростання числа учасників спостерігався до тих пір, поки державні органи цілеспрямовано не зруйнували компанію (одночасно з цим з офісу АТ "МММ" влада вивезла 17 Камазів з готівкою, які успішно загубилися). Нинішній же "фінансової машині" творець прогнозує кілька десятиліть бурхливої діяльності.

Обіцяна щомісячна прибутковість становить від 20 до 60%. Члени Національного агентства фінансових досліджень констатують, що в реальності досягти таких цифр неможливо. Проте Мавроді перечить експертам і на своєму сайті стверджує: "Як працює все це − я й сам не знаю і не відаю і "пояснити" нічого не можу. Біс його знає! Але в МММ, однак, − працювало... Так сам, блін, дивуюся!! :-)) Я як безграмотний Алладін, який знайшов чарівну лампу. Потер − з'явився джин. Виконав всі бажання".

Представники федеральної антимонопольної служби і ряду інших структур після вивчення інформації про МММ-2011 заявили про те, що у правоохоронних органів є підстави розглянути поточну діяльність Мавроді як готування до злочину або замах на злочин і пов'язати це зі статтею 159 кримінального кодексу "Шахрайство". Розумні голови з Росспоживнагляду, навпаки, вважають, що ця фінансова піраміда не є шахрайством, а тільки незаконної азартною грою. А попередження самого Мавроді про те, що гроші можуть не повернути, всі спроби довести факт шахрайства робить вельми проблематичним. До того ж МММ-2011 не є юридичною особою або громадською організацією. Фактично це ніде не зареєстрована соціальна мережа.

Самовіддано-околошутливое визнання Сергія Пантелеєвича в тому, що він, ймовірно, "не цілком нормальний", судячи з усього, покликане тільки розташувати до нього потенційних вкладників, викликати у них відчуття Мавроді як "свого хлопця". "Мене необхідно публічно розіпнути. На Червоній площі- жартує засновник піраміди. - І як можна швидше. Або навіть спалити. Ще краще. Влаштувати таке публічне автодафе. У повчання всім іншим шахраям і аферистам".

А далі слід яскраво виражене запудрування мізків: "І взагалі я брешу. Знаєте цей парадокс? Якщо я брешу, то я кажу правду, а якщо я кажу правду, то я брешу. Твердження, одночасно і справжнє, і помилкове. Знаменитий парадокс брехуна! :-))"

В інтерв'ю Бабру Сергій Мавроді заявив про те, що кількість вкладників в інтернет-проект МММ-2011 приблизно дорівнює кількості зірок на небі. При цьому дещо дивним є той факт, що що висів на його сайті аж до середини лютого список учасників піраміди зник відразу ж, як тільки цифра стала наближатися до 10 000. Сьогодні про числі залучених в авантюру любителів швидкої наживи можна тільки здогадуватися.

Тим часом, поки влада перебували в роздумах про те, наскільки страшний Мавроді в Таганрозі вже зроблені локальні, але ефективні заходи боротьби з небезпечним починанням. Міська прокуратура в судовому порядку зобов'язала місцевих провайдерів перекрити доступ до сайту проекту. Тим не менш, поки Мавроді свою бурхливу діяльність припиняти не збирається. І на питання Бабра: "Як ви вважаєте, коли вас посадять?", відповідає досить ухильно.

Довідка:

Сергій Пантелійович Мавроді народився 11 серпня 1955 року в Москві. Вперше потрапив у поле зору органів в 1983 році. Був затриманий на термін до 10 діб співробітниками ОБХСС "за частнопредпринимательскую діяльність" - реалізацію відеокасет.

У 1989 році заснував кооператив "МММ", на базі якого створив кілька десятків комерційних структур, у тому числі і АТ "МММ", що стала найбільшою в історії Росії фінансовою пірамідою.

У серпні 1994 року Сергій Мавроді був арештований за звинуваченням у приховуванні доходів. Перебуваючи у в'язниці, зайнявся збором підписів для реєстрації кандидатом в депутати Держдуми РФ. У жовтні був звільнений з під варти "у зв'язку зі зміною запобіжного заходу", а слідом став володарем мандата.

Сергій Мавроді офіційно відмовився від депутатської зарплати і всіх депутатських привілеїв: пільг, дачі, службової машини. Він не приховував, що прийшов у владу виключно заради депутатської недоторканності. З моменту обрання не був присутній на жодному засіданні Держдуми. Через рік колеги-депутати достроково припинили повноваження.

У 1995 році знову балотувався в Думу від "Партії народної капіталу", вибори програв. У 1996 році зробив деякі наміри щодо президентського трону, але був "обрубаний" на перших кроках.

У 1997 році Сергія Мавроді оголосили спочатку в загальноросійський, а потім і в міжнародний розшук. Більше п'яти років переховувався на орендованій квартирі в Москві і жив самотньо.

У січні 2003 Мавроді був арештований. У лютому 2004 висунуто звинувачення в шахрайстві. Протягом двох наступних років Мавроді знайомився з 650 томами (за 250-270 сторінок в кожному) своєї кримінальної справи. У 2007 році Чертанівський суд м. Москви засудив Сергія Мавроді до чотирьох років і шести місяців позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Однак практично весь термін призначеного йому покарання засновник МММ вже відбув в СІЗО "Матроська тиша".

За різними оцінками в одній тільки Москві в період розквіту МММ Мавроді заробляв близько 50 мільйонів доларів в день.

Після виходу на свободу Мавроді заявив, що міг у серпні 1994-го, відразу після свого арешту, кинути натовпу на Кремль і розв'язати громадянську війну.


Ключові слова: Сергій Мавроді, МММ-2011, нова фінансова піраміда Мавроді

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19
Владелец Крокус Сити Холл взял кредиты с сыном Эмином для спасения своего безнеса Миллиардер Араз Агаларов и его сын, известный певец Эмин
- 23.03.2024 22:44
Кто хозяин Крокус Сити Холла? Данные 2024 Крокус Сити - это крупный деловой и торговый комплекс в Москве, принадлежащий российскому бизнесмену и
- 23.03.2024 22:30
Сколько погибших в Крокус Сити Холл? В подмосковном концертном зале «Крокус Сити Холл»
- 23.03.2024 21:42
Что известно о террористах в Крокус Сити, кто они, кого задержали Что стало с теми террористами, атаковавшими Крокус: кого когда задержали, кто они?
- 23.03.2024 18:24
Що пишуть європейські ЗМІ та США про теракт в Крокус Сіті Хол Що західні ЗМІ пишуть про теракт у «Крокусі», кого і чому засуджують
- 23.03.2024 18:12
Теракт у Крокус Сіті Холлі: як це було всередині, розповіді очевидців Теракт у «Крокус Сіті Холлі»: як це було всередині, розповіді очевидців
- 23.03.2024 17:30
Біля берегів Індонезії стався сильний землетрус Біля берегів Індонезії стався землетрус магнітудою 5,3
- 23.03.2024 12:49
Почему террористы напали на Крокус Сити Холл в Москве, что это за место По сообщениям, нападавшие открыли огонь, за которым последовали взрывы и возгорание
- 22.03.2024 22:00

Всі новини