Яка їжа містить необхідні нам вітаміни

- 05.05.2011 12:23
Яка їжа містить необхідні нам вітаміни

Нашому організму необхідно отримувати з їжі корисні речовини. Так давай ж розберемося, яка їжа є джерелом не широко відомих, але так необхідних нам вітамінів.

Ми думаємо, що знаємо про вітаміни все, або принаймні, багато. Є розкручені вітаміни-зірки. Кожен, хоч серед ночі розбуди, скаже, що аскорбінка підвищує імунітет і допомагає впоратися із застудою, що вітамін D і кальцій зміцнюють кістки, а вітаміни А і Е корисні для шкіри і волосся.

А є вітаміни - бійці невидимого фронту. Вони як би в тіні, але при цьому важливі для організму нітрохи не менше розпіарених колег. Ми вирішили ліквідувати несправедливість. Отже, зустрічайте!

Біотин - проти сивини, холін - проти хвороби Альцгеймера
Біотин, також відомий у вузьких колах як кофермент R або вітамін Н, виявляється, у відповіді за те, наскільки швидко ми поседеем і полысеем. Є у нього деякі зв'язку з функцією волосяних фолікулів. А ще він регулює засвоєння жирних кислот. Тобто саме від нього залежить, чи підуть на користь наших судинах з'їдені заради корисних Омега-3 кислот кілограми лосося і скумбрії.

Якщо ж біотину в організмі не вистачає, можуть початися випадання волосся, сонливість, блукаючі м'язові болі і навіть депресія.

Холін - жироподобное речовина - втирається в довіру до поганого холестерину і розбиває його в пух і прах. А тверді жири, які так і норовлять влаштуватися на нашій талії, холін утилізує, перетворюючи в емульсію.

Але крім боротьби за нашу стрункість, холін ще і всіма силами намагається зберегти нашу пам'ять і координацію рухів. У всякому разі, намагається встежити за передачею нервово-м'язових імпульсів, щоб врятувати нас від невиліковних поки хвороб Альцгеймера і Хаттингтона (це порушення управління кінцівками).

Брак холіну може призвести до підвищення рівня холестерину в крові, гіпертонії в молодому віці, зниження еластичність судин, швидкої стомлюваності і зниження концентрації уваги.

Інозитол рятує печінка
Це речовина вкрай необхідно сучасній людині. Воно захищає печінку від самих різних шкідливих впливів - від алкоголю до наслідків прийому ліків (антибіотиків, гормональних засобів). Також інозитол перешкоджає розростанню жирової тканини навколо печінки, тобто розвитку жирового гепатозу (на думку гастроентерологів їм різною мірою зараз страждають до 70% дорослих європейців з причин малої рухливості і хронічного переїдання).

Дефіцит инозитола загрожує підвищенням кров'яного тиску, порушення травлення, запорами.

Пангамовая кислота знижує потяг до алкоголю
Інакше її називають вітаміном В15 і є потужним антиоксидантом і очисником організму від токсинів. Підвищує фізичну витривалість, покращує процес обміну речовин і навіть знижує потяг до алкоголю! Також відомо, що пангамовая кислота збільшує термін життя клітин організму і перешкоджає їх переродження в злоякісні.

Коли організму не вистачає В15, скорочується надходження кисню до клітин внутрішніх органів, у тому числі мозку. Це викликає хронічну втому, серцебиття, перепади настрою.

А ось вітамін під назвою ПАБК (параамінобензойна кислота) або інакше вітамін В10 захищає легкі від шкідливого впливу озону, а шкіру - від надмірного впливу ультрафіолету (до речі, ПАБК часто входить до складу сонцезахисних кремів). Є у цього вітаміну ще одне надзвичайно корисна властивість - він знижує вплив тютюнового диму і смол при пасивному курінні. І взагалі є адаптогеном, тобто допомагає нашому організму пристосовуватися до негативних природно-погодних змін.

Кращі джерела рідких вітамінів:

* Біотин - Кольорова капуста, пивні дріжджі, варені курячі жовтки, цільнозерновий хліб.
* Холін - Субпродукти (мозок, серце, печінка, нирки), бобові (горох, нут, сочевиця).
* Інозитол - Пивні дріжджі, арахісове масло, грейпфрут, лайм, диня.
* Пангамовая кислота - Коричневий рис, висівки, кунжут, гарбуз, печінку.
* Параамінобензойна кислота - Субпродукти, яловичина, баранина, гриби, шпинат, пивні дріжджі.


Ключові слова: джерела вітамінів, корисна їжа, здорове харчування

Коментарі (0)
Додати свій коментарій:
*Ім'я:
E-mail:
*Коментарій:
Символів залишилося: із
Підтвердіть, що Ви людина 
Відповідь - одне слово на тій же мові, що й питання.
Відповідь на питання «скільки» - число
Нову загадку, будь-ласка

Другие новости:

ецепт ніжного домашнього зефіру без випікання Швидко та просто: рецепт ніжного домашнього зефіру без випікання
- 16.04.2024 10:32
Минулої доби шахраї ошукали двох чоловіків на суму понад 31 тисячу гривень: дізнавачі поліції розпочали кримінальні провадження Цього разу аферистам вдалося незаконно збагатитися чужими коштами під приводом
- 16.04.2024 10:09
ДНК тест для родового дерева, ДНК-экспертиза на этническое происхождение ДНК-тестирование – это мощный инструмент, который позволяет
- 15.04.2024 13:56
Образа: мозок шукає швидкі способи впоратися зі стресом Ми отримуємо сигнал ззовні, але не знаємо, що з ним робити
- 05.04.2024 11:23
Британський суд відклав екстрадицію Джуліана Ассанжа до США Засновник WikiLeaks у Великій Британії
- 01.04.2024 13:10
Чому наш організм вимагає солодкої та жирної їжі і що з цим робити Солодощі для нашого тіла це простий і, головне, швидкий спосіб о
- 01.04.2024 12:58
На Буковині слідчі поліції повідомили чоловіку про підозру у вчиненні домашнього насильства Житель обласного центру впродовж тривалого часу вчиняв протиправні дії відносно
- 01.04.2024 12:48
Влада України відкинула причетність до теракту в Крокус Сіті Холл МЗС України назвало звинувачення у причетності Києва до теракту
- 27.03.2024 13:03
Теракт в Крокусе Сити Холл: новая информация, количество пострадавших и судьба нападавших Глава Федеральной службы безопасности (ФСБ) России
- 25.03.2024 11:19

Всі новини